Onze professionals werken bij onze opdrachtgevers, door het hele land. Samen vormen ze FBD. Graag delen we hun ervaringen met jullie, deze keer het verhaal van…

Ambassadeur

Li Lin

Interim Professional – CDD/KYC Analist

Vanuit de Chinese cultuur is Li Lin geworteld in de waarden hard werken en geld verdienen. Vanuit haar hart schuilt de liefde voor het sociaal domein. Li ontwikkelt zich tussen cijfers en moraal. In het werk van alledag komt dit samen in haar werk als Interim Professional – CDD/KYC Analist.

Interim Professional CDD/KYC Analist

Na de studie was de introductie bij een bank dan ook een kleine stap. Via Welten ging ze aan de slag bij meerdere locaties van de Rabobank. “Eerst op het RKS (Rabo Klantenservice) en later in de bankhal als adviseur dagelijkse bankzaken. Die zelfstandigheid en vrijheid vond ik leuk. Het mooie van detachering is dat je in korte tijd enorm veel kunt leren en jezelf kan ontwikkelen. Steeds nieuwe omgevingen dwingen je te veranderen. In de bankhal kreeg ik al ervaring met klantacceptatie. Daardoor ging ik in een volgende opdracht bij Rabobank Enschede-Haaksbergen aan de slag in het vakgebied van Customer Due Diligence.

Ook hier voel ik de maatschappelijke verantwoordelijkheid die dwingt te kijken naar transparant en integer bankieren. Nu werk ik bij ABN AMRO via FBD op de afdeling NCTO (New Cliënt Take On) in Zwolle, waarbij ik nieuwe zakelijke klanten onboard. Ik onderzoek potentiële risico’s die zich mogelijk kunnen voordoen bij nieuwe zakelijke klanten. Denk hierbij aan bedrijfstructuren, bestuursvormen, de leveranciers en afnemers. Ik voel me een beetje een financial crimefighter.

In de verdere toekomst wil Li zich verder verdiepen in het hulp bieden aan mensen om hun financiele zaken te regelen. Tussen cijfers en moraal. “Het geeft mensen rust en overzicht en maakt onafhankelijk. Zo kunnen mensen regie pakken over hun eigen leven. De mix tussen social works en economics blijft boeien.”

“Ik blijf altijd nieuwsgierig naar de nieuwe dingen, waarbij ik me kan verbeteren.” Wil jij jezelf ook verder door ontwikkelen als interim Professional? Bekijk hier onze Risk&Compliance vacatures.

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Financials van Morgen

Hé financieel professional!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als financieel professional? Maak een vrijblijvende belafspraak met één van onze adviseurs om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Ook interessant

Mark Gelhever

Monica Krop

Rob ter Horst

Rick Ibes

Johan Heerema

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Li Lin

Solliciteren

Aanmelden

Voor Li Lin

Neem contact op

Laat een bericht achter