Onze professionals werken bij onze opdrachtgevers, door het hele land. Samen vormen ze FBD. Graag delen we hun ervaringen met jullie, deze keer het verhaal van…

Ambassadeur

Marco Botterblom

Teamleider KYC/CDD bij ABN AMRO

Via contact met directeur Henk Kelder kwam ik in 2011 bij FBD terecht. Ik zat veelal in commerciële functies. Met een heel andere focus dan die van de CDD-analist. Het hing er jaren geleden een beetje bij. Nu is commercie en controle uit elkaar getrokken. Het aantal analisten stijgt explosief. De eerste stap op Customer Due Diligence gebied zette ik bij Rabobank.

Sinds mei vorig jaar zit ik bij ABN Amro en dat bevalt me heel goed. Ik houd me veelal bezig met bestaande dossiers. Bij het screenen gaat het om het leren kennen van de klant: wat is voor een specifieke onderneming gebruikelijk gedrag. Bij monitoring kijken we naar transacties van klanten. Zijn die mogelijk ongebruikelijk of verdacht? Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met geldstromen van een onderneming in Nederland met alleen buitenlandse UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) en alleen buitenlandse geldstromen of een hypotheekverstrekker die het niet zo nauw neemt met regelgeving. Af en toe leidt dat tot een exit van een klant. Maar 97% is te goeder trouw en kan prima antwoord geven op onze vragen.

Teamleider KYC/CDD bij ABN AMRO

De aandacht voor compliance is enorm toegenomen. Het maakt dat Marco voor zichzelf groeimogelijkheden ziet binnen CDD. ‘Alle banken hebben hier mee te maken. DNB eist van banken dat ze hun klanten beter in kaart brengen. De rol van de bank wordt kritischer. Ik vind het boeiend werk, omdat je analytische, communicatieve en schriftelijke vaardigheden moet combineren. In bankenland is dat best een lastige mix van competenties. Juist daarom vind ik het mooi om collega’s daarin te begeleiden en helpen. Dat heb ik de afgelopen jaren bij de meeste detacheringsopdrachten gedaan. Met mijn commercieel manager bij FBD heb ik hier veel gesprekken over gehad en we zochten daarbij steeds naar passende opdrachten. Daarom ambieer ik de rol van fulltime coach bij CDD-analisten. Net als FBD dat doet, help ik graag mensen ontwikkelen.’

Wil jij jezelf net als Marco Botterblom verder door ontwikkelen als CDD/KYC analist, teamleider of Quality Checker? We horen graag wie je bent. Meer weten over de mogelijkheden bij FBD? Neem gerust contact op met Jeroen van Wijk via 06-30537000.

Deel dit in je netwerk
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Marco Botterblom Teamleider KYC/CDD bij ABN AMRO

Hé financieel professional!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als financieel professional? Maak een vrijblijvende belafspraak met één van onze adviseurs om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Ook interessant

Annemarie Holterman

Tim Spoor

Mark Gelhever

Claudia van Dalen

Robbert Winters

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Aanmelden

Voor Marco Botterblom

Neem contact op

Laat een bericht achter