FBD actueel

ABN AMRO in zee met Pension & Wealth-platform van Topicus

ABN AMRO heeft gekozen voor het softwareplatform van Topicus Pension & Wealth en vervangt hiermee zijn eigen applicaties die tegen hun grenzen aanliepen.

Nu onder het nieuwe pensioencontract een groter besef ontstaat van de eigen verantwoordelijkheid voor (extra) pensioenopbouw, zet ABN AMRO in toenemende mate in op een groei van pensioensaanvullingsproducten zoals banksparen en pensioensparen.

In dat kader heeft de bank gekozen voor ondersteunende software van Topicus. Met het zogeheten softwareplatform Topicus Pension & Wealth wordt het voor klanten van ABN AMRO mogelijk om met een paar muisklikken eenvoudig nieuwe fiscale producten af te nemen en online mutaties door te geven. Volgens Topicus is het een voordeel dat, zowel bij de inleg gedurende de looptijd als bij de uitkering naar de toekomst, beter rekening wordt gehouden met het fiscale component van deze producten.

ABN AMRO in zee met Pension & Wealth-platform van Topicus

Topicus IT

Het softwareplatform is volgens ABN AMRO niet alleen kundig aan de IT-kant, maar beschikt ook over de benodigde diepgaande know-how met betrekking tot de producten en de details van de business. De keuze van ABN voor het softwareplatform is gemaakt na een uitvoerige selectieprocedure.

Clint van Haalen van Topicus laat weten het een “voorrecht” te vinden om een partij als ABN AMRO te helpen in dit traject. “We zijn erg blij dat we de kwaliteit van de software èn de mensen opnieuw wordt erkend. Topicus en ABN AMRO werkten al samen op andere terreinen, maar tot voor kort nog niet met de afdeling die verantwoordelijk is voor pensioen- en spaarverzekeringsproducten.”

Van Haalen stelt verder dat Topicus het van belang vindt actief mee te denken met de wensen van de klanten. “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten dat je met Topicus niet alleen softwarebouwers in huis haalt, maar tegelijkertijd ook ervaren consultants waarmee je kan sparren en zo kan profiteren van jarenlange ervaring om bedrijfsprocessen te optimaliseren.”

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

ABN AMRO in zee met Pension & Wealth-platform van Topicus

Solliciteren

Aanmelden

Voor ABN AMRO in zee met Pension & Wealth-platform van Topicus

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter