FBD actueel

ABN AMRO introduceert 10%-cashnorm

ABN AMRO is voornemens om haar klanten in de automotive sector actief te stimuleren om bij betalingen vaker gebruik te maken van betaalautomaten en digitale betaalmogelijkheden. De bank legt uit dat die efficiënter, veiliger en minder gevoelig voor witwasrisico’s zijn. Als stok achter de deur houdt ABN AMRO vast aan een cashnorm van 10%. Dit houdt in dat cash-stortingen van automotive klanten niet meer dan 10% van de omzet mogen uitmaken. 

De bank legt uit dat verreweg het grootste deel van hun klanten in de autobranche zich al binnen de 10%-norm bevinden, maar dat er ook groep is die nog een stap te zetten heeft. “ABN AMRO biedt deze ondernemers alternatieven. Opties om contante stortingen te verlagen zijn onder andere het werken met een betaalautomaat of met Tikkie Zakelijk. Maar ook het stimuleren van klanten om een girale overboeking te doen.”

De regeling gaat in per 1 november 2022 en geldt voor alle bestaande klanten in de automotive sector. De 10%-grens bestond al voor nieuwe klanten van de bank. ABN AMRO geeft tevens aan dat het deze stimulans in de toekomst ook wil inzetten voor klanten uit andere sectoren, waaronder de metaalhandel. Klanten uit de automotive sector ontvangen de komende maanden gefaseerd bericht van de bank over de cash-norm en de beschikbare alternatieven.

Cash ongebruikelijk in autobranche

Omdat er met regelmaat wordt gedacht dat er veel cash omgaat in de autobranche, lijkt de maatregel niet geheel uit de lucht te vallen. Uit een onderzoeksrapport van het Financieel Expertise Centrum (FEC) blijkt dat echter wel mee te vallen.

De onderzoekers van het FEC concludeerden namelijk dat cash bepaald niet gebruikelijk is in de automotive sector. “50 tot 80%van de ondernemingen doet helemaal geen cashstortingen bij de grootbanken. Een enkele onderneming doet wel grote cashstortingen, wat meer aanleiding is voor onderzoek naar onder meer witwassen.”

Bron: Banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

ABN AMRO introduceert 10%-cashnorm

Solliciteren

Aanmelden

Voor ABN AMRO introduceert 10%-cashnorm

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter