FBD actueel

ABN AMRO verkoopt hoofdkantoor op Zuidas voor €756 miljoen

ABN AMRO heeft deze week bekendgemaakt dat het een verkoopovereenkomst heeft gesloten met vastgoedbelegger Victory Group. Het betreft de verkoop van het hoofdkantoor van de ABN AMRO bank op de Zuidas. Omdat de renovatie van de toekomstige thuisbasis op de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost nog in volle gang is, wordt de ‘Gustav Mahler’ direct weer door de bank terug gehuurd.

Victory Group werkt in een consortium samen met G&S Vastgoed. Volgens ABN AMRO hebben beide partijen – zowel samen als individueel – een goed trackrecord, waardoor de vastgoedbelegger wordt gezien als een betrouwbare partner voor de bank én de stad.

De verkoop legt de bank overigens bepaald geen windeieren: de transactie levert ABN AMRO een boekwinst op van €338 miljoen, die zal worden geboekt in het vierde kwartaal van 2021. De bank verwacht zijn personeel medio 2025 richting Amsterdam Zuidoost te verhuizen. Overigens verdwijnt ABN AMRO niet volledig van de Zuidas. De bank zal ook na 2025 een deel van het Gustav Mahlerpand huren. Dit blijft voor ABN AMRO ook het officiële hoofdkantoor en dient als locatie om klanten te blijven ontvangen.

ABN AMRO verkoopt hoofdkantoor

De bank stelt tevens dat het met de verkoop rekening heeft gehouden met de wensen van gemeente Amsterdam. De stad wil af van het poenerige imago van het zakendistrict en hoopt dat het stadsdeel in de toekomst ook gewoond en gewinkeld kan worden. Tegenover het Financieele Dagblad laat een woordvoerder van Victory Group weten dat er “zeker ook woningen” in het pand komen, al blijft het vooralsnog onduidelijk om hoeveel woningen het precies gaat.

“Als één van de oprichters van het nog jonge Amsterdamse zakendistrict de Zuidas voelen wij een grote verantwoordelijkheid. Maar ook voor de toekomst van dit gebied”, legt ABN AMRO-CEO Robert Swaak uit. “Met de plannen die Victory Group samen met ontwikkelaar G&S Vastgoed aan ons heeft voorgelegd voor de herontwikkeling van ons hoofdkantoor en het toevoegen van functies aan het gebied, kan de Zuidas mooie stappen zetten op weg naar een meer volwassen werk- én leefgebied.”

“De komende tijd gaan we hard aan de slag om ons huidige pand aan de Foppingadreef te herontwikkelen tot een ‘beyond Paris-proof’ nieuwe thuisbasis. Als ik vooruitkijk als CEO van de bank, ben ik bijzonder trots om nog vele jaren een vaste bewoner te blijven van deze twee prachtige plekken in de stad.”

Bron banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
ABN AMRO verkoopt hoofdkantoor
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

ABN AMRO verkoopt hoofdkantoor op Zuidas voor €756 miljoen

Solliciteren

Aanmelden

Voor ABN AMRO verkoopt hoofdkantoor op Zuidas voor €756 miljoen

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter