FBD actueel

ABN AMRO voert eerste registratie digitale obligatie op publieke blockchain uit

ABN AMRO heeft een digitale obligatie geregistreerd voor een mkb-bedrijf op de publieke blockchain. Met de innovatieve obligatie werd in totaal €450.000 opgehaald bij een selecte groep investeerders ten behoeve van APOC – een leverancier van vliegtuigonderdelen én zakelijke klant van de bank.

De bank legt uit dat het opstellen, plaatsen en documenteren van de obligatie een volledig digitaal proces was, waarbij het eigenaarschap op de blockchain is vastgelegd in de vorm van een token die de investeerders verkregen na betaling voor de obligatie. ABN AMRO bewaart en beveiligt – in samenwerking met Bitbond en Fireblocks – de sleutel voor de investeerders in een wallet die toegang geeft tot de digitale obligatie.

De APOC-obligatie is overigens niet de eerste digitale obligatie waarmee ABN AMRO heeft gewerkt. Om ervaring op te doen met de techniek kocht de bank eerder al een digitale obligatie van de Europese Investment Bank om deze later ook weer door te verkopen – opgedane kennis die nu in de praktijk wordt ingezet.

“Deze vernieuwde digitale oplossing voor vreemd vermogen financieren voor onze middelgrote en grote zakelijke klanten vult een gat tussen een traditionele obligatie en crowdfunding”, legt Edwin van Bommel (Chief Strategy & Innovation bij ABN AMRO) uit. “Dankzij de blockchain is het zeer efficiënt en heel klantvriendelijk.”

ABN AMRO laat tot slot weten al te werken aan de volgende digitale obligaties in zowel Duitsland als Nederland. Het zou hierbij gaan om obligaties voor institutionele partijen.

 

Bron: Banken.nl

 

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

ABN AMRO voert eerste registratie digitale obligatie op publieke blockchain uit

Solliciteren

Aanmelden

Voor ABN AMRO voert eerste registratie digitale obligatie op publieke blockchain uit

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter