FBD actueel

ASN Bank uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland

De Nederlandse consument heeft ASN Bank verkozen tot duurzaamste bank van Nederland. In 2018 en 2019 eindigde ASN ook al op de eerste plek binnen de bankensector. In de algehele ranking staat de bank op de negende plek.

Dat blijkt uit de Sustainable Brand Index. Deze index is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek onder Nederlandse consumenten. In het onderzoek werd o.a. de duurzaamheid, branding en communicatie van de consumentenmerken in kaart gebracht. Dit onderzoek laat zien hoe merken door Nederlandse consumenten worden gezien, op het gebied van milieu en de maatschappelijke verantwoordelijkheid. De merken die onderzocht zijn werden geselecteerd op basis van marktaandeel, omzet en naamsbekendheid.

ASN Bank uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland

Vorig jaar kwamRabobank nog als winnaar uit de bus; de bank eindigde destijds op de veertiende plek in de algehele lijst. Hoewel ASN Bank voor de derde keer tot duurzaamste bank is uitgeroepen, eindigde de bank nooit eerder in de algehele top 10. Met de huidige negende plek is dit nu wel gelukt, een mooie stijging ten opzichte van de zeventiende plaats van 2020. Knab (plek 104) is net onder ABN AMRO (plek 99) geëindigd  en is de slechtst presterende bank op het gebied van duurzaamheid. Tony Chocolonely voert voor de vierde keer achter elkaar de algehele lijst aan.

Duurzaamheid als doel

Pieter Smeets, hoofd marketing communicatie bij ASN Bank, is ontzettend trots met de top 10 ranking van de bank. “Ons doel is om duurzaamheid toegankelijk te maken voor heel Nederland en dat we nu tussen populaire duurzame merken staan als Tony’s Chocolonely en IKEA geeft aan dat we op de goede weg zijn. Zeker omdat de Nederlandse consument bepaald heeft dat wij in de top 10 thuishoren.”

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
ASN Bank uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

ASN Bank uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland

Solliciteren

Aanmelden

Voor ASN Bank uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter