FBD actueel

Hoe blijf je de baas over je eigen loopbaan bij een bank of verzekeraar?

Hoe onderscheid je je als financieel professional? Blijf de baas over je loopbaan bij een bank of verzekeraar. Wie tegenwoordig een carrière in de bancaire sector ambieert, is bij voorkeur een dynamische, zelfbewuste professional. Blijf de baas over je eigen loopbaan in de financiële sector. Hierbij alvast vier essentiële tips.

1. Oog voor je eigen ontwikkeling
In de financiële wereld van nu kan niemand het zich permitteren om stil te blijven staan. Maar wie wil er nu dertig jaar vastroesten op één plek? Jij niet, in ieder geval. Steeds weer nieuwe ervaringen opdoen, houdt je loopbaan interessant. Een wet blijft echter wel hetzelfde: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Nergens zijn veranderingen zo merkbaar als in de financiële sector. De komende vier jaar zullen minstens even hectisch zijn als de afgelopen vier jaar: blockchain, en bitcoin, disruptie door fintech en nieuwe spelers in de hypotheekmarkt, verandering in regelgeving, om maar enkele trends te noemen. De echte financieel professional ziet in iedere verandering kansen, reageert vanuit zijn kracht en veert mee met de dynamiek in de financiële sector.

2. Wees ondernemend
De tijd van ‘u vraagt, wij draaien’ is wel voorbij. Een professional heeft een ondernemende instelling. Signaleer kansen, formuleer een visie, maak plannen… kortom, wees je eigen ondernemer. Op de arbeidsmarkt is een ondernemende instelling een enorm voordeel. Immers, als je een product, idee of visie kunt verkopen, verkoop je jezelf ook moeiteloos. Dit maakt een ondernemende instelling een enorme boost voor je carrière. Overigens is het ontplooien van je eigen ondernemerskwaliteiten niet alleen nuttig maar ook noodzaak. Straks is er nauwelijks nog verschil tussen werknemer en ondernemer. Dan kom je gewoon een klus of job doen.

3. Ken je waarde
Jarenlang waren de Nederlandse banken en verzekeraars goed vertegenwoordigd op de lijstjes van beste werkgevers. Goede arbeidsvoorwaarden, stabiele organisaties, prima doorgroeimogelijkheden. Dit is nu wel anders. De rock ‘n roll-status van een baan bij de bank of verzekeraar is de laatste jaren snel verbleekt. Denk daarom dus niet dat alleen jij blij moet zijn dat je bij de opdrachtgever aan de slag kan gaan. Besef ook dat de opdrachtgever blij moet zijn met jou. Straal uit dat jij degene bent die de opdrachtgever nodig heeft om de enorme uitdagingen in de komende jaren het hoofd te bieden.

4. Weet hoe het werkt
Je doet je werk goed. Je krijgt erkenning. So far, so good. Maar let op dat dit niet tegen je gaat werken. Wees je ook bewust van het feit dat je soms een ander belang hebt dan je manager – dat jij wil doorgroeien en hij je gewoon op je plek wil houden. Het is een compliment dat je organisatie blij met je is. Maak van dat momentum gebruik door je wensen bespreekbaar te maken. Wees daar eerlijk over en laat zien dat je wil doorgroeien. Het is dan ook helemaal niet erg dat belangen niet altijd parallel lopen. Bovendien: als puntje bij paaltje komt, heeft elke werkgever het liefst een bevlogen, ambitieuze medewerker.

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Investeren in jezelf op de korte termijn heeft altijd positieve gevolgen op de lange termijn! Waarmee kunnen wij je helpen? Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Irene de Jong, Accountspecialist, via 06-21208433 of i.dejong@fbd.nl.

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Hoe blijf je de baas over je eigen loopbaan bij een bank of verzekeraar?

Solliciteren

Aanmelden

Voor Hoe blijf je de baas over je eigen loopbaan bij een bank of verzekeraar?

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter