FBD actueel

Banken mogen in 2021 waarschijnlijk weer dividend uitkeren

Het lijkt erop dat banken in 2021 weer dividend mogen uitkeren, in elk geval banken die de kwalificatie ‘gezond’ krijgen. Dat heeft ECB-directielid Yves Mersch laten weten aan de Britse zakenkrant Financial Times.

Banken mogen in 2021 weer voorzichtig gaan nadenken over het uitkeren van dividend. Dat meldt de Financial Times na een gesprek met Yves Mersch, directielid van de ECB. Mersch plaats daarbij wel de kanttekening dat het dan zal gaan om banken die er financieel goed voor staan. Ook zullen banken dan weer eigen aandelen mogen inkopen.

Wanneer banken weer dividend mogen uitkeren is de verwachting dat de beurskoersen weer zullen stijgen, wat voor bestuurders van banken een reden kan zijn om uit te kijken naar een dergelijk besluit. Winstdeling is voor menig belegger immers een reden om aandelen van banken in te slaan. Strikt genomen is het vanuit de ECB overigens nooit gegaan om een formeel verbod, maar wel om een klemmend advies.

Al sinds maart van dit jaar geldt er vanuit de ECB een nadrukkelijk advies voor banken om geen dividend uit te keren. Al het beschikbare kapitaal moest ten gunste worden gesteld aan het opvangen van de klappen die de economie te verduren krijgt. Die onthoudingsperiode werd tussentijds verlengd tot het einde van het jaar. De meeste banken gingen daarmee akkoord. In Nederland week alleen NIBC hiervan af, als onderdeel van het overnameproces door investeerder Blackstone.

Waar veel banken over het eerste en het tweede kwartaal alarmerende financiële cijfers lieten zien, was er aangaande het derde kwartaal reden voor relatief optimisme. ABN AMRO boekte voor het eerst dit jaar winst, ING krikte de winst gevoelig op. Hoopvolle berichten over goed werkende vaccins zullen nog voor veel meer optimisme gaan zorgen en mogelijk een voorzichtige terugkeer naar normaal.

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Banken mogen in 2021 waarschijnlijk weer dividend uitkeren

Solliciteren

Aanmelden

Voor Banken mogen in 2021 waarschijnlijk weer dividend uitkeren

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter