FBD actueel

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Gijs Roelfsema was onlangs tien jaar in dienst bij FBD. Tien mooie jaren als financieel professional met volop afwisseling, leren en ontwikkelen. “FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging.”

 

Financial crimefighter

“Sinds anderhalf jaar werk ik bij ABN AMRO als Senior Analist Know Your Customer – New Clients Take On. In de rol van financial crimefighter om integriteitsrisico’s in kaart te brengen. Het was één van de uitdagende stappen die ik maakte in tien jaar FBD. Daarvoor had ik veel gewerkt bij Rabobanken. Juist de switch van de kredietrisico pet naar de integriteitspet vond ik interessant. Daar heb ik binnen ABN AMRO alweer een mooie ontwikkeling in kunnen maken. Het verveelt niet.

 

Ontwikkeling en afwisseling

In januari van 2013 kwam ik binnen bij FBD. Tot die tijd had ik bij Friesland Bank gewerkt en ik oriënteerde mij omdat die destijds overgenomen werd door Rabobank. Een goede vriend van een vriend van mij was FBD-collega. Zo kwam ik binnen bij FBD en het voelde meteen als thuiskomen. Een persoonlijk bedrijf, met korte lijnen en een focus op ontwikkeling. Ondanks dat het voelde als ‘thuis’ was mijn eerste klus ver van huis. Zelf woonde ik in Groningen en de opdracht was bij Rabobank Hardinxveld-Giessendam. Ik maakte er kennis met de binnenvaart die zich in een crisis bevond. Weken van maandag tot donderdag in een B&B, maar super leerzaam. Er volgden heel verschillende klussen, met een grote verscheidenheid in cultuur en dynamiek. Van Rabobank Laren in café ’t Bonte Paard naar de Food & Agri business in Twente en Drenthe. Altijd was er diezelfde rode draad: ontwikkeling en afwisseling.

 

Loopbaan

FBD heeft me altijd de kans gegeven om me te ontplooien in de richting die ik wilde. Aan de Hogere Agrarische School kon ik sectorcursussen Akkerbouw en Melkveehouderij volgen en aan Nyenrode een collegereeks Bedrijfskunde voor de Agribusiness. Ook deed ik Projectmanagement aan de Hanze Hogeschool en cursussen Lean en Blockchain. Het staat je vrij om te leren en je merkt dat er in je geïnvesteerd wordt. Niet alleen je baan, maar je loopbaan staat centraal. Daarbij profiteer je ook nog van de Kennisdagen, die georganiseerd worden. Gezellig bijpraten met je collega’s, maar ook leerzaam. Eenmaal won ik een incentivereis, die voor medewerkers werd georganiseerd. Naar Lapland, met het Noorderlicht en sneeuwscooters in de sneeuw. Wat een ervaring! Dat soort dingen onderscheidt FBD denk ik van andere detacheerders.

 

Detecting Financial Crime

Anderhalf jaar geleden kreeg ik de kans om eens bij ABN AMRO te kijken. Ik was nieuwsgierig en vond het verfrissend om eens bij een andere grootbank te werken. Het was de unit Detecting Financial Crime (DFC), waar ik aan kon haken bij een jonge afdeling met veel enthousiaste collega’s. Bij DFC komen alle activiteiten samen die te maken hebben met het opsporen van financiële criminaliteit. Het is van groot belang om te weten wie onze klanten zijn, wat hun drijfveren en doelen zijn zodat er ingegrepen kan worden als blijkt dat de bank wordt misbruikt voor witwassen, fraude of het financieren van terrorisme. Ditmaal niet in een krediet-technische rol maar de focus is gericht op integriteit. Ik ben betrokken bij de intake van nieuwe grote zakelijke relaties. Ik werk als soort poortwachter, voer gesprekken met belanghebbenden en stel naar aanleiding hiervan een risicoanalyse op. Het is een baan met volop afwisseling, waarbij het aandachtsgebied toeneemt. Het boeit me. Daarbij maak ik volop gebruik van de mogelijkheden die FBD me biedt. Graag blijf ik me ontwikkelen als financieel professional, waarbij ik kijk vanuit welke hoek de wind waait en wat ik leuk vind. Want als ik toe ben aan wat anders bespreek ik dat ook met Frieke, mijn accountspecialist. De lijntjes zijn kort. Dat maakt onder meer dat ik me prettig voel bij FBD.”

 

 

 

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Kennismiddag Stikstof

“Trots op FBD” – algemeen directeur Brigitte Pouwels

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Solliciteren

Aanmelden

Voor “Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter