FBD actueel

Business Controller in de bedrijfstak Sport

Sebastiaan Kamphuis heeft zijn roots in de Rabo-wereld en de sport. Na een semiprofessionele wielercarrière stapte hij de bankierswereld in. Omdat zijn focus nu buiten de bank ligt, bracht een controllersfunctie hem bij het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. ‘De sport voelt als thuiskomen. Het blijft boeien.’

‘Kijk hier rond, hoe mooi het is’. Paarden in de stallen of draven in de paardenbakken. Het is niet dat ik thuis was in de paardensport. Maar deze opdracht trok me meteen vanuit het sportperspectief. De wielerwereld heb ik verruild voor het bankiersvak van de financieringsspecialist. Ik zie de bankensector veranderen. Zelf woon ik in het oosten van het land en denk dat steeds meer opdrachten of functies naar de Randstad gaan. Ik wil niet altijd naar het westen rijden. Onder andere hierdoor wilde ik me verbreden en ook buiten de bankensector aantrekkelijk zijn. Als financial- en business controller ben je dat. FBD begeleidt mij op dat carrièrepad.

Verbreden buiten de bank als Business Controller

In 2014 ben ik bij FBD begonnen als trainee bedrijven. In korte tijd heb ik me ontwikkeld tot financieringsspecialist grootzakelijk. Dat kon alleen in een hoog tempo omdat ik bij verschillende Rabobanken de kans kreeg om in verschillende functies snel door te groeien. In 2019 ben ik de NIVE Opleiding tot Qualified Controller (HOFAM) gestart om de stap te zetten naar financial control, business control, business management en technologie. Een stage bij Hogeschool Saxion was mijn eerste ervaring buiten de bank. Dat was een heel leerzaam traject en ik proefde meteen dat ik hiermee verder wilde. Ik heb echt een heel leerzame tijd gehad bij Rabobank. Als laatste was ik werkzaam in de Food & Agri sector en dat trok me ook echt wel. Maar ik wilde me verbreden búiten de bank. Toen kwam het KWPN op mijn pad.

Levende dieren dichtbij

Het KWPN is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Met circa 20.000 leden en circa 11.000 veulens per jaar is het KWPN een van de grootste sportpaardenstamboeken per wereld. Het gaat hier dus over fokkerij, keuringen en prestaties. Maar vooral ook over levende dieren, die de hele dag dichtbij zijn. Dat geeft het werk hier een extra dimensie. Op 1 januari ben ik hier begonnen als (proces)controller. Dertig processen heb ik in kaart gebracht, van inkoop tot keuringen. Een tweede onderdeel van mijn werk was een compliance taak, het uitvoeren van en het optimaliseren van de AVG Audit. Onlangs is mijn opdracht verlengd, waardoor ik ook mijn scriptie voor mijn HOFAM-opleiding hier kan afronden. Waarschijnlijk gaat die over het verbijzonderen van indirecte kosten in de financiële administratie. Door thema’s als financial management, management accounting, bestuurlijke informatievoorziening, externe verslaggeving hier in de praktijk te brengen, zit ik in een lerende omgeving. Zowel FBD als ikzelf investeren daarbij een stukje in mijn toekomst.

Financial- en business controller als ambitie

Momenteel heb ik het enorm naar mijn zin bij het KWPN. Het is een fijne, dynamische plek. Het heeft me al zoveel gebracht dat ik wel weet dat mijn toekomst buiten de bankensector ligt. Als het aan mij ligt, hoef ik niet terug naar een bank. Mijn ambitie is om volwaardige opdrachten te gaan invullen bij organisaties als financial- en business controller. Dat biedt genoeg uitdaging om nog mooie stappen te gaan maken. De sport blijft daarbij een dynamisch perspectief. Kom maar op.

Voor vragen over de mogelijkheden kun je contact opnemen met Ellen Roolvink, Accountspecialist, via 06-30948502 of e.roolvink@fbd.nl.

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Business Controller Sebastiaan Kamphuis
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Business Controller in de bedrijfstak Sport

Solliciteren

Aanmelden

Voor Business Controller in de bedrijfstak Sport

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter