FBD actueel

Wordt cryptocurrency de toekomst van het nieuwe geld?

Cryptocurrencies vormen voor sommigen een ongrijpbaar betaalmiddel. Toch is de populariteit van veel munten zoals de Bitcoin en Ethereum de laatste tijd erg gegroeid. Steeds meer bedrijven investeren een deel van hun vermogen in cryptocurrencies. Bitcoin en andere crypto worden niet afgekeurd, sterker nog, de eerstverkoop van een woning in Nederland is inmiddels met Bitcoin betaald. Is cryptocurrency daarmee de toekomst van geld?

De koers van crytocurrency

Cryptocurrency bestaat nu zo’n tien jaar, maar de laatste jaren is er meer aandacht voor gekomen. Dat heeft er ook mee te maken dat sinds 2020 de koers van cryptomunten erg is veranderd, in positieve zin. De economische crisis en de lage rente op een spaarrekening zorgde ervoor dat steeds meer mensen opzoek gingen naar nieuwe manieren om te investeren. Daarnaast nam ook het vertrouwen van grotere bedrijven in cryptovaluta toe, waardoor ook de waarde van de munten flink steeg.

De waarde van cryptomunten is afhankelijk van de waarde die er aan wordt toegekend. Het vertrouwen van de munten steeg flink en zo kwamen de Bitcoin, Ethereum en Ripple eerder dit jaar tot een recordhoogte en lijken deze momenteel weer in een opmars richting dat recordniveau. Hierdoor is het vertrouwen in deze munten verder vergroot.

Wil jij de boot niet missen?

De vraag of cryptomunten de huidige valuta over zullen nemen is een grote vraag. Wellicht is dat iets wat nog een hele lange tijd gaat duren. Toch zijn er interessante ontwikkelingen op dit vlak, waardoor cryptovaluta in de toekomst steeds meer als geldig valutamiddel worden gezien.

Zo heeft de Europese Unie in 2020 verschillende reguleringen voor de cryptomarkt geïntroduceerd. Deze reguleringen zorgen ervoor dat innovaties en ontwikkelingen in de toekomst makkelijker kunnen worden uitgevoerd. Het groeiende vertrouwen en de betere beveiliging van de cryptotechniek zorgen ervoor dat de toekomst van cryptocurrencies er veelbelovend uitziet.

Wil jij niet de boot missen en ook Bitcoin, Ripple of ander cryptomunten bezitten? Dan kun je een account aanmaken bij een broker zoals Litebit. Je kunt dan een bedrag van jouw spaargeld of geld wat je kunt missen investeren in cryptomunten. Onthoud wel dat deze munten enorm volatiel zijn. Zo hard als de munten kunnen stijgen, kunnen ze ook ineens enorm dalen door bijvoorbeeld negatieve berichtgeving.

Weet dus zeker dat je het geld dat je investeert ook kunt missen en zorg dat je goed op de hoogte bent van alle ontwikkelingen rondom cryptomunten.

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
cryptocurrency het nieuwe geld
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Wordt cryptocurrency de toekomst van het nieuwe geld?

Solliciteren

Aanmelden

Voor Wordt cryptocurrency de toekomst van het nieuwe geld?

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter