FBD actueel

Edwin Welgraven zit graag naast de ondernemer

Edwin Welgraven werkt alweer zes en half jaar bij FBD. Momenteel is hij CDD-analist bij ABN AMRO. Als stip op de horizon ambieert hij de consultantrol voor bedrijven, speciaal bij bedrijfsovernames. Via contacten met overnameplatform Brookz hoopt hij uiteindelijk zijn ambities waar te maken. “Ik zit graag naast de stoel van de ondernemer.”

Customer Due Diligence (CDD)

“Ik heb het momenteel erg naar mijn zin. Mijn werk bestaat uit het screenen van grote bedrijven in het cluster Industrie. Internationale bedrijven die naar Nederland willen uitbreiden bijvoorbeeld. Als CDD-analist voer ik onder andere analyses uit op het gebied van sectorrisico’s en landenrisico’s. Met wie doet een bedrijf zaken? Hoe zit het met de herkomst van het vermogen? Hoe gaat een bedrijf met sancties om?  Daarnaast kijken we naar de rechtsvorm en hoe bedrijven gefinancierd zijn. Hoe is zeggenschap geregeld en wat voor rol spelen eventueel betrokken partijen in de vorm van private equity en trustfondsen? Juist omdat het om grote bedrijven gaat, is het werk erg boeiend. Met een dossier kan ik drie dagen, maar ook drie weken bezig zijn. En we willen altijd de klant spreken. Weten wat de klant doet en wie hij is en verder kijken dan de financiering alleen. Dat is de uitdaging van deze job”.

Ondernemer centraal

“Na ING en Rabobank is ABN AMRO mijn derde grootbank. Ook dat was een reden om deze uitdaging aan te gaan. Toch houd ik mijn ambitie als overnameconsultant levend. Zesenhalf jaar geleden kwam ik bij FBD en door de tijd heen ben ik gericht gaan werken aan een traject richting consultant. Ik deed een opleiding Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht via Utrecht Business School. In dienst bij FBD werkte ik hiervoor vooral bij Rabobank als relatiemanager en specialist Intensieve Begeleiding. Net als de huidige functie vond ik dat ook een mooie rollen. Want ook daar kijk je verder dan alleen de financiering. Je verdiept je in de ondernemer. Sparren met een ondernemersklankbord om ondernemers verder te helpen. Natuurlijk probeer je voor de bank schade te minimaliseren, maar de ondernemer staat centraal. Met alle menselijke aspecten en bijbehorende emoties die een rol spelen. Dat stimuleert mij nog meer in mijn keuzes”.

Met Brookz naast de ondernemer

“Samen met FBD probeer ik nu de laatste stap te zetten in het traject naar consultant. Ik heb het nog prima naar mijn zin in mijn huidige rol en ik leer nog elke dag. Maar als de kans voorbijkomt, dan pak ik die. Ook voor FBD is dat een mooie uitbreiding van het dienstenpakket. In mijn oriëntatie heb ik nu contact met overnameplatform Brookz. Een soort marktplaats waar vraag en aanbod voor bedrijfsovernames bij elkaar komen. De trajecten worden begeleid door consultants op verschillende gebieden. Er speelt veel meer dan hoe vaak de jaarwinst betaald wordt. Wat speelt er in de betreffende markt, wat zijn de bedrijfsprocessen, hoe regel je zeggenschap en uiteindelijk ook de financiering? Met FDB als partner in business probeer ik die stap te maken. Ze sterken mij in mijn ambitie. Door naar mij te luisteren en mee te denken over hoe het traject met mijn doelen in te vullen. Met directeur Henk Kelder ga ik binnenkort naar een open dag van Brookz. Zo support je elkaar in gezamenlijke ontwikkeling. Zodat ik straks naast de stoel van die ondernemer kom te zitten.”

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Edwin Welgraven
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Edwin Welgraven zit graag naast de ondernemer

Solliciteren

Aanmelden

Voor Edwin Welgraven zit graag naast de ondernemer

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter