FBD actueel

Elbert Grootkarzijn maakt het makkelijk met Mogelijk

FBD-professional Elbert Grootkarzijn werkt sinds 1 april bij financieringsplatform Mogelijk. Als intern accountmanager speelt hij een belangrijke rol in de financiering van Vastgoed. Het hippe fintech bedrijf brengt op het Mogelijk-platform investeerder en ondernemer bij elkaar. ‘Zo lang het vastgoed is, kan Mogelijk financieren. Korte tijdlijnen, snel handelen.’ Elbert Grootkarzijn maakt het makkelijk met Mogelijk.

‘Hier op ons kantoor in Breukelen hangt het vol met schermen, waarop vastgoedobjecten en bijbehorende voorwaarden voorbijkomen. Je ziet ook meteen of een object al geclaimd is of niet. Het bij elkaar brengen van de investeerder en de ondernemer als vastgoed eigenaar is onze uitdaging. Inmiddels heeft Mogelijk bijna 435 miljoen gefinancierd. Het aantrekkelijke is dat we een grote eigen verantwoordelijkheid hebben en het financieren van zakelijk vastgoed makkelijk en toegankelijk maken in vergelijking met de grootbanken. Een prachtige leeromgeving.

Verdiepen in bankiersvak

Stiekem heb ik weleens teruggedacht of de keuze voor de HBO-opleiding Financial Services Management wel zo’n slimme keuze was. Mensen helpen bij hun financiële zaken dat trok mij in het werk. Maar de sector verandert snel. Als jongen uit Doornspijk (gemeente Elburg) koos ik daarom al snel voor het detachering-vak na mijn opleiding. Ik wilde leren, meters maken, om me snel te kunnen verdiepen in het bankiersvak. Versneld leren doe je vaak niet in vaste dienst. Verschillende opdrachten, in meer keukens kijken, dat was wat me trok in de detachering.

Via Rabobank belandde ik in de wereld van het zakelijk financieren. Eerst in Meppel, later in Enschede en Utrecht. Ik begon bij het MKB, maar ik heb ook de grootzakelijke markt gezien. De mens achter de ondernemer vind ik boeiend. Hoe is hij met zijn bedrijf bezig? Wat is zijn visie en missie? De veelzijdigheid en dynamiek van de zakelijke kant van het vak sprak me aan. Maar alleen werken voor de grootbanken vind ik in de huidige markt ook een beetje benauwend. Ik wilde me graag verbreden naar een nieuwe speler.

Verbreden via Mogelijk

In 2019 legde FBD Financieel Professionals contact via LinkedIn. Praten kan altijd, dacht ik. Bij FBD proefde ik vooral de persoonlijke touch en de drive om je te begeleiden in je carrière. Ik wilde me verbreden via nieuwe opdrachtgevers. Bij FBD kon dat. Ik startte als financieringsspecialist voor het MKB en FBD ging vervolgens op zoek naar een opdrachtgever buiten de bank.

Mogelijk in Breukelen is daar een hele mooie partij voor. Een innovatieve speler, waarbij het leggen van verbindingen via hun platform centraal staat. Er is veel geld in de markt. Bij veel kapitaal moet je zelfs betalen om je geld bij banken te stallen. Investeerders krijgen bij ons een goed rendement bij overzichtelijke portefeuilles met het recht van eerste hypotheek als zekerheid. Mogelijk wil graag doorgroeien, dus op dit moment zit ik hier prima op mijn plek. Als intern accountmanager ben ik samen met de accountmanager verantwoordelijk voor de dossiers. Ons voordeel is dat we snel kunnen schakelen. Een vastgoedspecialist toetst de haalbaarheid op basis van de Loan to Value en voert eventuele wijzigen door. Vanwege hun specifieke kennis van vastgoed is een taxatie vaak niet nodig. Daardoor kunnen we snel tot een offerte komen, met bijbehorend informatiememorandum. En dan op zoek naar investeerders.

Via het ons platform maken investeerders, die vooraf door ons gescreend zijn, hun interesse kenbaar, of ze claimen direct de financiering. De deal kan al rond zijn, terwijl een grootbank nog een taxateur moet langs sturen. Vervolgens schrijven we één van onze vaste notarissen aan om de hypotheekakte tussen geldnemer en geldgever tot stand te brengen.

Persoonlijke ontwikkeling Elbert Grootkarzijn

Mogelijk betekent voor mij een mooie nieuwe stap in mijn carrière. Een stap bij een innovatieve fintech speler, waardoor ik mij verbreden kan. In een andere cultuur, met slimme tools en systemen. Het houdt me aantrekkelijker voor de banenmarkt. Ik wil graag doorgroeien als financieringsspecialist in de grootzakelijke markt. Bij dit enthousiaste bedrijf kan ik meters maken. En FBD houdt me scherp in mijn ontwikkeling voor de volgende stap in mijn carrière.

Deel dit in je netwerk
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FBD-website-elbert-grootkarzijn-2021
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Corona Monitor banken

ABN AMRO richt ‘Inclusive Bankingteam’ op

Ranglijst grootste Nederlandse banken 2020

Oververhitte woningmarkt drijft Nederlandse jongeren tot emigreren

Digitalisering en duurzaamheid topprioriteiten

Aanmelden

Voor Elbert Grootkarzijn maakt het makkelijk met Mogelijk

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter