FBD actueel

“Elkaar recht in de ogen kijken, maakt het verschil” – Menno Maass

In juni is Menno Maass bij FBD begonnen als commercieel manager regio Zuid. Na twintig jaar Rabobank was het tijd voor een volgende stap. De laatste zeven jaar was Menno matchmaker tussen projecten en donateurs bij Rabo Foundation. Persoonlijke aandacht was daarbij cruciaal. “Elkaar recht in de ogen kijken, maakt het verschil.”

 

“Ik praat graag, mijn hele leven al. Ik heb het van mijn ouders en mijn kinderen hebben het van mij. Juist persoonlijk contact is zó belangrijk. Je voelt oprechte betrokkenheid en non-verbale communicatie die je via een digitaal gesprek niet kunt voelen of zien. Toen Rabo Foundation, mede door Corona, zich meer op digitalisering ging richten en wilde stoppen met persoonlijk contact, haakte ik af. Met alles wat ik in mij had heb ik zeven jaar lang grote klanten geworven om te doneren aan de Foundation. Met eigen ogen heb ik gezien hoe we met prachtige projecten het onmogelijke mogelijk maakten. Zulke donaties gaan over warmte, vertrouwen en samenwerken aan een betere wereld. Het heeft me veel gebracht. Alleen zie ik geen kans om dat digitaal te doen. Juist bij FBD proef ik ook de oprechte persoonlijke aandacht voor mensen. Daarom voel ik me hier thuis.

 

Fondswerving Major Donors

Van oorsprong kom ik uit de buurt van Zoetermeer. Ik studeerde Commerciële Economie aan de Haagsche Hogeschool en al voor mijn diploma kreeg ik een baan aangeboden van een intermediair in hypotheken. Daar maakte ik kennis met financieren. Ik werkte er tweeënhalf jaar. Rabobank was altijd mijn concurrent. Totdat ik daar twintig jaar geleden als accountmanager Private Banking aan de slag kon. Een grote Rabobank voor Den Haag en omstreken. Een geweldige tijd om te leren en ontwikkelen. Na dertien jaar bij een lokale bank wilde ik wat terugdoen voor de maatschappij. Dat was mogelijk via de Rabobank Foundation. Daar was ik verantwoordelijk voor de fondswerving Major Donors (vermogende particuliere relaties, zakelijke relaties of stichtingen). Ik koppelde gelden aan projecten. Een van mijn meest indrukwekkende ervaringen was een reis naar India, waar ik een project bezocht. In je hotel slaap je in een luxe ruimte, waar je om je bed kunt rennen en beneden liggen de mensen op straat. Wél kon ik een steentje bijdragen aan de totstandkoming van een coöperatie van twintigduizend kippenboerinnen, waardoor ze een toekomst kregen. We konden het verschil maken. Mensen écht helpen. Daar word ik warm van.

 

Jezelf ontwikkelen in wat je drijft

Mensen helpen, is wat me ook drijft in deze functie van commercieel manager. Samen met mijn collega Irene de Jong ben ik verantwoordelijk voor onze mensen en opdrachten onder de lijn Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Toen ik hoorde dat de Foundation ging digitaliseren, heb ik zelf anderhalf jaar gezocht naar een loopbaanvervolg dat bij me paste. Jezelf ontwikkelen, doelen stellen en een bijdrage willen leveren aan mensen om je heen. Die zoektocht, bewuste keuzes maken én je ontwikkelen in wat je drijft, is wat ik iedereen gun. Vanuit mijn rol en ervaring kan ik anderen daarin ondersteunen. Samen met Irene willen we er zijn voor onze mensen en klanten. De mens achter de mens zien.

 

Samenwerken aan groei

De afgelopen weken heb ik samen met Irene de meeste FBD-medewerkers en hun opdrachtgevers binnen ons werkgebied al kunnen bezoeken. Omdat ik denk dat het belangrijk is om elkaar vooral die eerste keer in de ogen te kijken. Natuurlijk heeft digitalisering ook zijn voordelen. Maar als je elkaar wilt zién dan moet je bij elkaar aan tafel schuiven. Zo hoop ik veel mensen te gaan ontmoeten. Om mensen te helpen ontwikkelen en betekenisvol te kunnen zijn voor organisaties met onze financiële experts. Door het zoeken van de juiste inhoudelijk opdrachten, het aanbieden en stimuleren van vakinhoudelijke opleidingen en met persoonlijke coaching. Samenwerken aan groei van mensen en organisaties.

 

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

“Elkaar recht in de ogen kijken, maakt het verschil” – Menno Maass

Solliciteren

Aanmelden

Voor “Elkaar recht in de ogen kijken, maakt het verschil” – Menno Maass

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter