FBD actueel

‘Eigen toekomst bepaal je met duurzame inzetbaarheid’

Zevenentwintig jaar werkte accountspecialist Ellen Roolvink bij de Rabobank. Van haar kennis en netwerken profiteert ze nog alle dagen als accountspecialist bij FBD. Ze is matchmaker tussen professionals en opdrachtgevers. Daarnaast coach voor de financieel professionals van FBD. Over het warme bad bij FBD, ontwikkeling en motivatie: ‘Ik wil mensen gelukkig laten zijn.’ Ellen Roolvink:

‘Ik weet nog goed wat mijn eerste klus bij Rabobank was. Pinpassen op volgorde leggen, zodat ze uitgegeven konden worden. Het was in 1989 een voorbode van de automatisering in bankenland die ons te wachten stond. Met heel veel plezier heb ik er jaren gewerkt. Opgeklommen tot manager Dagelijkse Bankzaken. De kennis van banken en het netwerk helpen me nog steeds bij de arbeidsbemiddeling die ik vandaag voor FBD Financieel Professionals doe. Eigenlijk is dit werk veel mooier. Het contact met de professionals gaat meer over lange termijn en ontwikkelen. Daarnaast zorgt het plaatsen van de juiste professional op een juiste opdracht voor een kick. Iedereen gelukkig, hoe mooi kan het zijn!

Ons-kent-ons bij FBD

Door een reorganisatie raakte ik in 2017 bij Rabobank boventallig. Aanvankelijk dacht ik aan een vervolgcarrière in de zorg. Voor de zorg was ik te hard, voor het bedrijfsleven te zacht, zo vond men. Via een uitzendbureau kwam ik in de wereld van de arbeidsbemiddeling terecht. Het werk als accountspecialist beviel me, maar ik vond de uitzendbranche een harde wereld. Toen ik begin 2020 bij FBD aan de slag ging, voelde dat als een warm bad. Hoe mooi is het om een professional op een passende job te plaatsen? Een opdracht die past bij zijn of haar ontwikkeling en de professional die past bij de cultuur en dynamiek van de organisatie.

De toekomst bepaal jezelf

FBD is een wat kleinere maar betrokken organisatie. Het gaat over respect, vertrouwen en ons-kent-ons. Dan weet je ook wat je mensen kunnen en willen, én is het mooier om ze passend te kunnen plaatsen. Een kandidaat die bij ons binnenkomt krijgt meestal een assessment, wat inzicht geeft in diens competenties en persoonlijkheid. Zo leer je iemand al goed kennen. Bovendien heb ik best intensief contact met de professionals, waardoor je gericht werkt aan de lange termijn relatie. Via LinkedIn zoek ik elke dag naar mensen die het juiste profiel hebben voor FBD. Leergierig, ontwikkelgericht, met een stip op de horizon. Een beperking van het ontwikkelbudget kennen wij niet. Alles is mogelijk, als er maar een verhaal achter zit.

Verdieping en duurzame inzetbaarheid

Wanneer een professional eenmaal binnen is, houden we contact. Ik coach de mensen in wat ze willen en kunnen. Probeer ze aan de juiste opdrachten te helpen. Daarbij zitten we in een dynamische markt. De werkgelegenheid blijft afnemen door toenemende automatisering. De functies en vacatures voor specialisten blijven bestaan. Complexiteit en verdieping worden meer gevraagd in de functies. Complexe financieringen, met ingewikkelde bedrijfsstructuren. In ons vak speelt ook verbreding naar nieuwe opdrachtgevers, zoals gemeenten en andere bedrijven buiten de financiële sector, een belangrijke rol. Bij FBD kun je veel sneller stappen maken door de wisseling van opdrachten die precies bij je passen. Je ervaart het beste van verschillende werelden. Afstand is steeds minder een probleem, want thuiswerken is het nieuwe normaal. Werk en privé zijn beter te combineren. Als je je wilt ontwikkelen in het warme bad van FBD, klop dan vooral eens aan! Je eigen toekomst bepaal je zelf met duurzame inzetbaarheid.’

Wil je ook graag werken & leren combineren in je loopbaan als professional? FBD denkt hierin graag met je mee en komt graag met je in contact!

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Ellen Roolvink Detachering inzetbaarheid
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

‘Eigen toekomst bepaal je met duurzame inzetbaarheid’

Solliciteren

Aanmelden

Voor ‘Eigen toekomst bepaal je met duurzame inzetbaarheid’

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter