FBD actueel

FBD & Agriterra – Samen werken aan sustainable economic development

Agriterra is een not-for-profit stichting en opgericht door de Nederlandse agrarische sector. Agriterra geeft advies aan agrarische bedrijven en coöperaties in ontwikkelingslanden. In 2025 zijn er wereldwijd meer dan 9 miljard mensen, 60% meer dan in 2015. Dit betekent: een grotere vraag naar voedsel en daarmee worden boeren steeds belangrijker. Maar zij staan voor veel uitdagingen zoals verstedelijking, de noodzaak om productie snel te verhogen, voedselveiligheid en klimaatverandering.

Agriterra bevordert op diverse manieren sustainable economic development in ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Ze zorgen voor (passende) financiering, optimalisatie van productieprocessen, begeleiden gesprekken tussen de boeren en andere partijen en zorgen voor opleidingen. Alles is erop gericht de positie van de lokale boer te verbeteren en te zorgen voor een zelfstandig, goed lopend bedrijf dat voorbereid is op de toekomst.

De rol van FBD-ers

In het verleden zijn er diverse FBD-ers mee geweest op werkreis met Agriterra, naar verschillende gebieden over de hele wereld. Zo zijn onze enkele collega’s mee geweest naar een project in Vietnam en twee andere collega’s hebben deelgenomen aan diverse projecten, waaronder bij een koffie coöperatie in Kenia. We vinden het als FBD namelijk belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij. En hoe dit nu beter te doen dan de financieringskennis van onze mensen in te zetten op die plekken waar dit nodig is.

In verband met corona heeft dit enige tijd stilgelegen maar het is de bedoeling dat de reizen binnenkort weer opgepakt worden. We stimuleren onze gedetacheerden om deel te nemen hieraan, niet alleen voor de maatschappelijke bijdrage maar ook voor de eigen ontwikkeling. Lijkt dit jou ook interessant? Neem (vrijblijvend) contact op met ons!

Kijk op www.agriterra.org/ https://www.agriterra.org/FBD/  voor meer informatie of lees het verhaal van Rob ter Horst over zijn ervaringen in het buitenland https://fbd.nl/fbd_actueel/interim-financieringsspecialist-rob-ter-horst/

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
FBD en Agriterra
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

FBD & Agriterra – Samen werken aan sustainable economic development

Solliciteren

Aanmelden

Voor FBD & Agriterra – Samen werken aan sustainable economic development

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter