FBD actueel

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Alfred Faber vierde onlangs zijn vijfjarig jubileum als financieel professional bij FBD. Hij werkte in verschillende rollen voor verschillende banken. Juist die flexibiliteit en verandering maakt zijn werk uitdagend. “FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging.”

IKV-specialist
Op dit moment ben ik werkzaam als IKV-specialist bij Rabobank. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het opstellen, afgeven en fiatteren van inkomensverklaringen. Van de eenvoudige ondernemingen tot aan de grotere concerns. Ook het coachen van nieuwe collega’s binnen het team is onderdeel van de functie. Daar kan ik mijn ervaring goed voor gebruiken.

Sparringpartner
Bankier worden was voor mij geen jongensdroom. Ik deed de toenmalige HEAO als opleiding en via een bekende kwam ik bij ING Bank terecht. Het werk triggerde me, vooral de zakelijke markt. Ondernemers financieren en sparringpartner zijn voor mensen die hun bedrijf willen laten groeien. Dat vond ik meteen boeiend aan het vak. Het klantcontact vind ik nog steeds leuk, in verbinding staan met mensen.

Ruimte voor ontwikkeling
In juni 2018 kwam ik binnen bij FBD. Voor die tijd werkte ik bij diverse banken als extern accountmanager MKB/GB. Vanuit die rol ging ik van 2015 tot medio 2018 aan de slag bij het project rente-derivaten bij de Rabobank in Utrecht en later in Hilversum. Een collega stelde me voor aan zijn aanspreekpunt binnen de FBD, waarna een gesprek volgde. Ik had meteen een goed gevoel! Een plezierig contact, bij een persoonlijk bedrijf, met korte lijnen en ruimte voor ontwikkeling. Daarom maakte ik de overstap. Bij Friesland Bank heerste eenzelfde werkcultuur en die beviel me uitstekend toen ik daar werkte.

CDD
Via FBD begon ik bij Rabobank in de rol van financieringsspecialist. Door de enorme drukte bij de afdeling Inkomensverklaringen stapte ik over. Die afdeling was behoorlijk in ontwikkeling en ik help graag bouwen aan processen. Een hele waardevolle ervaring. Later maakte ik de overstap naar ABN AMRO om daar aan de slag te gaan als Analist Know Your Customer bij CDD. Hierbij draaide het om de intake van nieuwe ondernemingen met alle bijbehorende risico’s. Een boeiend proces, waar je research doet naar risico’s als bijvoorbeeld witwassen van geld of frauderen, in dit geval bij nieuwe klanten.

Uitdaging van detacheren bij FBD
Tijdens het werk merkte ik dat mijn interesse meer ligt bij bedrijfsanalyse en de ondernemer met zijn onderneming. Daarom keerde ik terug bij Rabobank. Terug in de rol van IKV-specialist. In mijn huidige werk ligt de nadruk nu meer op de grotere concerns, het fiatteren van de inkomensverklaringen en het coachen van nieuwe collega’s. Leuk om te doen. Samen met FBD kijk ik nu naar mijn volgende stap. Ik hou van de afwisseling van het detacheren en heb behoefte om door te ontwikkelen. FBD ondersteunt me daarin met kennisbijeenkomsten en scholing, waar dat nodig is. Met accountspecialist Ellen Roolvink kan ik sparren over mijn loopbaan. Ze luistert en geeft advies over de mogelijkheden. Haar bijdrage is belangrijk voor me. Door die ondersteuning en afwisseling bevalt de detachering en samenwerking met FBD heel goed. Kortom: ik ben bij FBD op mijn plek!”

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

“Trots op FBD” – algemeen directeur Brigitte Pouwels

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Solliciteren

Aanmelden

Voor “FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter