FBD actueel

“FBD biedt toekomst vaste keuze” – Saiomarah de Rijp

Van schoonheidsspecialist tot KYC Analist bij ABN AMRO. Het tekent de wilskracht en leergierigheid van Saiomorah de Rijp. Binnenkort start ze haar nieuwe HBO-opleiding Finance Tax and Advice. “FBD biedt een toekomst vaste keuze. Ik wil gráág leren.”

 

“Een studie kiezen die bij je past is best lastig. Toen ik met FBD ging zitten om nieuwe doelen te stellen, keken we ook naar de uitkomsten van de talentenscan. Elke medewerker krijgt een scan over waar je talenten en groeimogelijkheden liggen. Met coach Hans Stomphorst heb ik het daar ook over gehad. De stap past ook bij de bancaire functie waar ik nu in zit. Ik heb het naar mijn zin bij ABN AMRO. De financiële wereld trekt me. Ik voel me er op mijn plek.

 

Financieel adviseur

Toch is het niet de wereld waar ik vandaan kom. Mijn roots liggen in de Schoonheidszorg, waar ik een MBO-opleiding in volgde als schoonheidsspecialiste. Ik ben van Surinaamse afkomst en wilde wat betekenen voor donkere dames, omdat ik dat miste in de markt. Maar soms lopen dingen anders dan verwacht. Later ging ik Internationale Bedrijfskunde studeren aan de Hogeschool Tio, waardoor ik het klantcontactcentrum van Schiphol terechtkwam. Daar leerde ik het klantcontact waarderen. Mensen helpen. Ook hier gaat het om wat voor mensen te betekenen, maar dan op een andere manier. Ik kwam in contact met een medewerker van ABN AMRO toen ik bezig was met mijn WFT. Via die collega maakte ik de stap naar de bancaire wereld. Ik vervulde de rollen van financieel adviseur en klantenservicemedewerker. Tussendoor kreeg ik de kans om bij ING in de keuken te kijken als financieel adviseur. Steeds meer ontdekte ik dat de financiële wereld bij mij past.

 

KYC Analist

ING ging reorganiseren en toen kwam FBD in beeld. Ik ken wel verschillende detacheringsbureaus, maar bij FBD kreeg ik meteen het gevoel dat je geen nummer bent. Het persoonlijk contact is heel fijn en vooral als je een beetje zoekende bent, dan helpen ze echt bij je ontwikkeling. Waar kunnen we jou ondersteunen? En dat in een soort van familiesfeer. Ik deed de STM-scan en samen maakten we een plan om te groeien. Vanaf januari ben ik bij ABN AMRO begonnen als KYC Analist. Werken in een fijne omgeving met prettige collega’s. Dat samenwerken vind ik belangrijk. Ik begon op een nieuwe afdeling die nog niet bestond. Dat was een uitdaging. Onze missie is om de samenleving wat veiliger te maken en dat doen we samen in een leuk team.

 

Coachrol

Naast mijn werk begin ik in september met de opleiding Finance, Tax and Advice. Een nieuwe uitdaging, maar ik hou van leren. Dat merk ik ook in de trainingen Financials voor Morgen, waar we in kleine groepjes ons ontwikkelen. Over de keuze voor deze studie heb ik veel gesproken met mijn FBD-coach. Ik denk dat het een toekomst vaste keuze is en een weg die ik samen met FBD ga bewandelen. Als ik verder vooruitkijk, dan denk ik aan een coachrol. Daar komt mijn liefde voor mensen helpen weer om de hoek kijken. Het contact met mensen, mensen vooruithelpen. Dat kan prima in de financiële sector. Elkaar spiegelen, samenwerken en samen leren. Niemand weet alles. Je kunt altijd van elkaar leren.”

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

“FBD biedt toekomst vaste keuze” – Saiomarah de Rijp

Solliciteren

Aanmelden

Voor “FBD biedt toekomst vaste keuze” – Saiomarah de Rijp

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter