FBD actueel

FBD en UWV starten compliance opleidingstraject

In samenwerking met UWV verzorgt FBD sinds de zomer een CDD/KYC opleidingstraject vanwege het grote tekort aan gecertificeerde Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) analisten. Inmiddels zijn de eerst elf kandidaten bij de grootbanken geplaatst en is de tweede groep begonnen met de opleiding. FBD is de eerste financieel detacheerder in de regio Twente die in samenwerking met UWV deze opleiding aanbiedt.

“We zien dat er vanuit de sector een enorme vraag is naar compliance professionals. Dit komt doordat de overheid steeds meer verantwoordelijkheid bij de banken neerlegt als het gaat om het monitoren van het bankverkeer. Daarnaast heeft de overheid het toezicht op de sector verscherpt. Ondanks de grote vraag zijn maar weinig werkzoekenden direct inzetbaar op deze functies”, vertelt Daan Hendriksen, adviseur werkgeversdiensten bij UWV. Door samen te werken met FBD kunnen wij gemotiveerde kandidaten met de juiste competenties een opleiding bieden die volledig voldoet aan de wensen van de (groot)banken. De werkzoekenden die het traject doorlopen, zijn daardoor verzekerd van een mooie baan.”

Hoe werkt het?

Geïnteresseerden kunnen zich via UWV aanmelden voor het CDD-opleidingstraject bij de FBD Academie. De geselecteerden volgen na een speeddatesessie een selectieweekend met assessments. Ook wordt er gekeken hoe de kandidaten samenwerken. Op basis hiervan besluit FBD welke kandidaten de verkorte opleiding via Dukers en Baelemans tot CDD/KYC-analist volgen. Na het behalen plaatst FBD de kandidaten bij één van de grootbanken.

Toekomstplannen

Het CDD-opleidingstraject wordt al aangeboden in Twente, maar is inmiddels ook gestart in de regio Utrecht. Ook Amsterdam staat op de planning. UWV en FBD zijn van plan het opleidingstraject uiteindelijk in heel Nederland uit te rollen. “Dit is weliswaar een goed begin in het aanpakken van het tekort aan compliance medewerkers in de financiële sector”, zegt Michel Strikker, projectleider bij FBD. “Maar we zijn er nog lang niet. Daarom blijven we zoeken naar nieuwe mogelijkheden om gaten in de financiële markt op te vullen met de juiste partners”.

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

FBD en UWV starten compliance opleidingstraject

Solliciteren

Aanmelden

Voor FBD en UWV starten compliance opleidingstraject

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter