FBD actueel

“FBD is een partner die me helpt om verder door te groeien” – Caro Alferink

In de avonduren en de weekenden harkte Caro Alferink-Spekschate haar HBO Bedrijfskunde binnen. Het toont aan hoe gemotiveerd ze is om zichzelf te ontwikkelen. Sinds afgelopen najaar is ze namens FBD bij ABN AMRO Business Clients Support gedetacheerd. “Mijn frisse blik wordt zeer gewaardeerd.”

“Geen dag is hetzelfde en ik voel me enorm thuis hier in dit werk. Een HBO-studie naast je werk doen met een gezin van drie kinderen is best een uitdaging. Maar wát ben ik blij dat ik het gedaan heb. Het heeft me anders en breder leren kijken. Vanuit de HBO Bedrijfskunde ontwikkel je een beter onderbouwde visie op bedrijven. Dat helpt me enorm. Uit mijn werk haal ik nu een enorme drive om me door te ontwikkelen. Dat vind ik belangrijk. FBD coacht en helpt me bij die keuzes. Je moet zelf de slingers ophangen in het leven, maar iemand die je support is erg welkom.

Gasgeven

In 2010 kwam ik van school met een MBO-diploma Bank & Verzekeringswezen. Ik ging werken in binnendienstfuncties in particuliere schadeverzekeringen en kredietverlening. Ook toen had ik al een sterke ambitie om te ontwikkelen. Alleen merkte ik dat het lastig was met een MBO-diploma. Daarom koos ik ervoor om in 2016 in deeltijd een bachelor Bedrijfskunde te gaan doen. Dat was vol gasgeven. Maar ik merkte dat het lukte door een sterke intrinsieke drive. Inmiddels werkte ik bij kredietverstrekker Tinka. Daar liep ik tegen mijn grenzen aan en zat wat mijn werk betreft aan mijn plafond.

Talentenscan: waardevolle spiegel

In 2020 studeerde ik af in een gekke tijd vanwege corona. Het bedrijfskunde diploma opende nieuwe wegen. Ik zette mijn CV op Indeed, waarna Ellen van FBD contact met mij opnam. Ik voelde me er meteen thuis, want het was precies wat ik zocht. Eerst al de talentenscan die je krijgt. Die laat je zien wie je bent, welke rollen bij je passen en hoe je je kunt ontwikkelen. Een hele waardevolle spiegel. Daarnaast coacht FBD je in waar je naartoe wilt. Wat wil jij en wat past er bij je? Hoe ga je jouw doelen bereiken? Vanuit dat perspectief wordt er ook een opdracht bij je gezocht. Daardoor kom je in jouw kracht te werken. Je voelt dat je ertoe doet. Daar krijg ik enorm veel energie van.

Business Banking

FBD vond voor mij een opdracht bij ABN AMRO. Het leuke was vooral ook dat ik nu de switch kon maken naar de zakelijke markt bij Business Banking. Ik zit bij klantondersteuning en ben bezig met allerlei financiële zaken. Van het opstellen van een gegoedheidsverklaring tot het controleren van een financieringsaanvragen op juistheid en volledigheid. Het is een heel gevarieerde baan, waarbij ik vanuit de tweede lijn ook klantcontact heb. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast ben ik betrokken bij een aantal projecten, waar ik mijn ei in kwijt kan. Leuke collega’s, boeiend werk en voldoende ruimte om me te ontwikkelen.

Verandermanagement

ABN AMRO is meteen ook een bankbedrijf, waarbij je van de organisatie veel kunt leren. Tijdens mijn studie had ik bijzondere aandacht voor verandermanagement. Dit komt nu van toepassing bij de verandertrajecten binnen de bank. Ik zie kansen in een managementfunctie. Via de bank en FBD krijg ik vakgerichte opleidingen aangeboden die mijn loopbaan in een stroomversnelling brengen. Ook de FBD Dagen en het talentprogramma Financials van Morgen, maken dat ik me op mijn plek voel. Ik zie FBD als een partner die me verder helpt om door te groeien naar een managementrol, waarbij ik verandering in organisaties kan aanjagen. De combinatie van het beste uit mensen halen en organisaties laten groeien, boeit me. Dat lijkt me een mooi doel voor de toekomst.”

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Caro Alferink
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

“FBD is een partner die me helpt om verder door te groeien” – Caro Alferink

Solliciteren

Aanmelden

Voor “FBD is een partner die me helpt om verder door te groeien” – Caro Alferink

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter