FBD actueel

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

Vanuit de schoolbanken kwam Chantal Hagting twee jaar geleden bij FBD in dienst als enthousiaste, ambitieuze en leergierige HR-adviseur. Nu is ze via FBD gedetacheerd bij de gemeente Borne en het Wilminktheater in Enschede. “FBD liet mij de voordelen van detacheren zien.”

 

Kansen krijgen

“FBD was mijn eerste full time werkgever. Net afgestudeerd aan de HBO-opleiding Human Resource Management was het mijn eerste grote stap naar de praktijk. De studie vond ik vaak theoretisch. Tijdens de stages leerde ik het meest en dat merkte ik ook al snel bij FBD. Het was een sprong in een het diepe, maar een sprong die me veel bracht. FBD is een bedrijf dat mensen veel kansen geeft. Die kreeg ik ook. Ik werkte aan een personeelshandboek, deed stagebegeleiding, maakte personeelsbeleid en deed controlebeheer van salarissen. Ook hielp ik met het organiseren van ontwikkeldagen en kerstbijeenkomsten. Daarmee laat FBD zien dat het een bedrijf is van kennisontwikkeling en persoonlijkheid. Die ontwikkeldagen staan voor persoonlijke ontwikkeling, naast het maatwerk wat daarvoor geboden wordt. Bij de kerstbijeenkomsten wordt het hele gezin van de medewerker uitgenodigd. Het is een familiair bedrijf van ons kent ons.

 

Ontwikkelcurve als HR-professional

Na twee jaar veel leren, was ik benieuwd om eens ergens anders te kijken. Ik merkte bij FBD wel de voordelen van detacheren. Verschillende omgevingen, afwisselende klussen en versneld leren door het beste van meerdere werelden te combineren. Hoewel FBD een bedrijf is van financiële professionals, bedacht ik dat ik als HR-professional ook gedetacheerd kon worden. Het toont de flexibiliteit van FDB dat het daarin meedacht. Zo kon ik vanaf 1 juli 2023 als HR-medewerker beginnen bij de gemeente Borne. Nieuwe opdrachten in een andere omgeving. Superleuk! Het boeiende bij deze gemeente vond ik dat we werken in een team van zeven collega’s, waar ik bij FBD alléén werkte als HR-medewerker. Elke dag samen een dagstart, samenwerken aan verschillende HR-klussen en elkaar versterken. Het bood me meteen ook inzicht op mijn ontwikkelcurve als HR-professional nadat ik van school kwam. Het was fijn om te merken dat ik al veel geleerd had en dat gaf het zelfvertrouwen een boost.

 

Detacheren is versneld ontwikkelen

Het gedetacheerd zijn beviel me meteen goed. Er kwam nog een interim-functie voorbij als HR-medewerker bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Weer een nieuwe omgeving, ditmaal vanuit de culturele hoek. Kleinschaliger, maar heel kleurrijk. Beide functies combineer ik nu en ik voel me daarbij heel prettig. Detacheren is versneld ontwikkelen. Het geeft een groeiversnelling aan je carrière en dat merk ik nu al sinds ik werkzaam ben in beide functies. Ik ga hier dus nog wel even mee door. Eerst volop genieten van mijn jobs en straks vrolijk op zoek naar de volgende uitdaging.”

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

“Trots op FBD” – algemeen directeur Brigitte Pouwels

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

Solliciteren

Aanmelden

Voor “FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter