FBD actueel

Financieel professional acht ontwikkeling belangrijker dan salaris

Negen op de tien startende financieel professionals zet liever in op zijn of haar persoonlijke ontwikkeling dan een hoog salaris. Toch krijgen ze in hier in de praktijk onvoldoende ruimte voor. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse 5miles – een scale-up die zich richt op het toegankelijk maken van dagelijkse trainingen van vijf minuten op het gebied van analyse-, business en presentatievaardigheden – dat werd gehouden onder 300 finance professionals.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat bijna de helft (46%) van de respondenten meer ruimte wil voor persoonlijke ontwikkeling. Hoewel vier op de tien financials wel de mogelijkheid krijgt om trainingen te volgen, heeft men daar in de praktijk nauwelijks tijd voor. Overigens stonden trainingen op locatie al onder druk vanwege de coronamaatregelen.

Volgens Chris van Voorden, oprichter en CEO van 5miles, zijn bedrijven dan ook op zoek naar nieuwe manieren om hun personeel te motiveren en ontwikkelen, vooral op het gebied van data- en businessvaardigheden. “Werknemers willen deze vaardigheden graag verbeteren omdat ze dagelijks ervaren hoe de wereld aan verandering onderhevig is. Digitalisering en data-skills komen bij elk bedrijf bovenaan de agenda te staan.”

Vijf minuten

“Om leren in een corporate omgeving toegankelijk te maken, hebben we een gepersonaliseerde learning tool ontwikkeld”, legt Van Voorden uit. “Professionals leren met een dagelijkse uitdaging in vijf minuten nieuwe vaardigheden. Bovendien is het efficiënter dan een dagenlange cursus, omdat daarbij slechts 20% wordt onthouden van wat er geleerd is. Door oefeningen net wat anders te herhalen, is het leerrendement bij ons significant hoger.”

“En dat is nodig ook”, stelt Van Voorden. “Zeven op de tien financials kende bijvoorbeeld de Excel-formule ‘Verticaal Zoeken’ nog niet toen hij of zij aan de deze baan begon. Dat is opvallend, want het beheersen van deze functie laat zien of je een beginnende of gevorderde Excel-gebruiker bent. Dat is geen ramp, zeventig procent van de professionele skills leert men ‘on the job’. Continue ontwikkeling is dus actueel.”

Deel dit in je netwerk
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Financieel professional kiest voor ontwikkeling
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Huurders ervaren meer geldzorgen dan huiseigenaren

Geldzorgen aanwezig bij Nederlandse jongeren

Erwin Doddema leert en werkt in duale studie

Financials vatbaar voor corona-burnout

Nieuwe uitdaging bij FBD

Aanmelden

Voor Financieel professional acht ontwikkeling belangrijker dan salaris

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter