FBD actueel

Financiering door banken in coronatijd

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) houdt de ontwikkelingen in de sector nauw in de gaten. Sinds het uitbreken van de crisis is de brancheorganisatie gestart met de periodieke zogeheten Corona Monitor. Hiermee geeft de NVB inzicht in de bancaire financiering aan ondernemers en consumenten doorzet in coronatijd.

Uit de eerste Corona Monitor banken van 2021 komt naar voren dat de financiering door banken aan bedrijven voortduurt. Sinds de laatste Corona Monitor banken van half december is het totaalbedrag aan financiering gestegen met €5,5 miljard, zo meldt de NVB.

Financiering door banken aan bedrijven zet door in coronatijd

Hiermee lijkt, in algemene zin, de kredietverlening op peil te blijven. Wel is volgens de NVB hierbij nuancering op zijn plaats. Want vooral in de sectoren die te maken hebben met beperkende maatregelen komt er een minder rooskleurig beeld naar voren. Bedrijven actief in getroffen sectoren en hun toeleveranciers krijgen het steeds lastiger, aldus de NVB. Al geruime tijd teren bedrijven in op hun reserves en stapelen schulden zich steeds verder op.

Betaalpauze

Uit de cijfers van de Corona Monitor banken blijkt verder dat sinds het begin van de coronacrisis, banken bijna 48.000 ondernemers hebben geholpen aan financieringen met een totale waarde van €35,5 miljard. Daarnaast valt op dat 129.000 bedrijven een betaalpauze hebben gekregen met een totale waarde van €3,1 miljard.

Het gaat hierbij om een algemene betaalpauze die vorig jaar, kort na het begin van de crisis, werd gegeven. Het totaalbedrag aan financieringen, sinds het begin van de coronacrisis vorig jaar, komt hiermee op €38,6 miljard voor 177.000 ondernemers.

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Financiering door banken in coronatijd

Solliciteren

Aanmelden

Voor Financiering door banken in coronatijd

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter