FBD actueel

Financieringsspecialist Food & Agri

Eerder las je het verhaal van Claudia van Dalen over haar vliegende start, met een masterstudie op zak en tussen de koeien. We stelden haar opnieuw een aantal vragen over haar ervaringen binnen de bancaire wereld. Wil je weten hoe Claudia, Financieringsspecialist Food & Agri, haar ambities ook in tijden van thuiswerken verwezenlijkt en hierin zorgt voor balans? Dat lees je hier in een nieuwe blog!

Hoe kijk je terug op de overgang van studie naar werk?

Ik was bijna 24 toen ik afgestudeerd was. Ik was er dus eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee en was toe aan het werkende leven. Naast mijn studie werkte ik al een beetje bij de Rabobank, dus de overgang verliep voor mij heel soepel. Ik hoefde niet meer bezig met mijn scriptie, en kon direct beginnen als accountmanager Food & Agri. Tussen mijn afstuderen en mijn functie bij de Rabobank ben ik trouwens samen met mijn vriend naar Amerika geweest, waar ik enorm veel heb gezien en beleefd. Een mega gave reis en zeker een aanrader als je de kans krijgt!

Waarom kiezen voor detachering in de financiële wereld?

Ik kan het iedereen volmondig aanraden!! Tot nu toe ben ik mega enthousiast. Ik vind de vrijheid, flexibiliteit en de afwisseling heerlijk. Daarnaast hou ik ervan om mijzelf te blijven ontwikkelen. Omdat je om de zoveel tijd aan een nieuwe opdracht begint, blijf je een steile leercurve houden, kun je snel stappen maken en leer je veel nieuwe mensen kennen. Tot slot, voor mij ook echt een voordeel: ik werk nu voor de Rabobank in een ontzettend leuke functie, maar krijg, omdat ik gedetacheerd ben, niet altijd alle rompslomp mee die intern speelt. Dit is gewoon een voordeel van detachering. Angstig dat ik geen nieuwe opdracht zal vinden ben ik niet, want ik merk dat er bij de verschillende bedrijven die samenwerken met FBD zoveel vraag is naar financiële professionals.  

Hoe bevalt je huidige opdracht bij de bank?

Mijn eerste opdracht was als financieringsspecialist Food & Agri bij Rabobank Zwolle. Na deze opdracht ben ik geplaatst als financieringsspecialist bij Rabobank Groningen-Drenthe. Dit bevalt heel erg goed. Ik leer ontzettend veel nieuwe dingen en vind het veel leuker dan ik van tevoren had gedacht. Hiervoor was ik accountmanager MKB en had ik veel contact met klanten, ik dacht dat ik dat zou missen. Maar ik vind het nu juist heerlijk om me helemaal vast te bijten in een post.

Zowel de FBD collega’s als de collega’s bij Groningen-Drenthe heb ik nog nooit gezien. Dat blijft wel raar. Ik werk namelijk nog steeds dagelijks vanuit huis. Maar, daar komt snel verandering in! We mogen namelijk weer steeds meer leuke dingen doen, en door zowel FBD als bij de Rabobank zijn leuke bijeenkomsten gepland om elkaar weer te zien en te spreken. Can’t wait!!

Want ondanks dat het thuiswerken prima lukt, mis ik toch het contact met collega’s. Qua hulp gaat het super, want alle collega’s zijn bereikbaar en bereid om mij bij te staan bij vragen, maar gewoon het ‘koffieautomaat gesprekje’ mis ik.

Wat het thuis werken wel leuker maakt, is onze kleine puppy Balou. Ze woont sinds een maand bij ons en mijn werkplek is om die reden naar onze woonkamer verplaatst. Collega’s zien af en toe Balou in beeld verschijnen. Dit kunnen collega’s gelukkig wel waarderen. Mijn pauzes bestaan nu dus vooral uit puppytrainingen. Dit zorgt voor een mooie balans tussen werk en een vorm van ontspanning in mijn werkweek!

Wat is de meerwaarde van FBD?

FBD laat mij heel vrij, maar begeleidt toch ook heel goed. Ik heb geregeld een gesprek met mijn Accountspecialist Ellen over hoe het gaat en waar ik naar toe wil. Mijn contact met FBD / Ellen is voor mij nu top. De kennissessies die FBD vanuit de Academie organiseert, heb ik tot nu toe bijna allemaal gevolgd en waren heel interessant. Zo blijf je leren.

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Financieringsspecialist Food & Agri
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Financieringsspecialist Food & Agri

Solliciteren

Aanmelden

Voor Financieringsspecialist Food & Agri

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter