FBD actueel

Florius lanceert ‘ruimer wonen’ campagne

Hoewel ruim een derde van de huizenbezitters behoefte heeft aan meer woonruimte, heeft men daar lang niet alles voor over. Uit onderzoek van Florius onder ruim 1.100 huizenbezitters blijkt dat mensen behoorlijk honkvast zijn. Het is volgens de hypotheekverstrekker dan ook altijd een goed idee om rekening te houden met uitbouwmogelijkheden.

Florius startte onlangs de campagne ‘Ruimer wonen’, waarbij de vraag centraal stond ‘of mensen hun behoefte aan meer woonruimte concreet konden maken in hun huidige óf volgende huis’. De respondenten gaven daarbij dat zij best (wat verder) buitenaf willen wonen (bijna 39%), maar dat de provincie verlaten een brug te ver is. Vooral Brabanders, Limburgers en Zeeuwen (85%) verlaten het bekende nest niet graag. Maar ook 60-plussers zijn verknocht aan hun huidige woonomgeving (bijna 85%).

Hoewel men liever niet verhuist, wil men wel graag maar ruimte. Zo geeft 17% van de ondervraagden aan een grotere tuin te willen. Maar ook een thuiskantoor (ruim 17%) is sinds corona erg populair. Als belangrijkste redenen waardoor de woonwensen met betrekking tot de grootte van de woning zijn veranderd, geven huizenbezitters aan dat zij vaker thuis zijn (ruim 56%) en dat hun financiële situatie het nu toelaat (bijna 46%).

Ruimer wonen: een mancave of een inloopkast?

De grootste woonwens van vrouwen wanneer zij meer woonruimte zouden hebben, is het beschikken over een inloopkast (bijna 29%). Een badkamer met bad/jacuzzi is ook populair (bijna 16%). Mannen daarentegen willen juist een sportkamer (17%), zwembad (bijna 17%) of een ‘mancave’ (ruim 16%).

Om dergelijke wensen in vervulling te brengen kan men enerzijds verhuizen naar een grotere woning, maar ook naar een woning die meer uitbouwmogelijkheden biedt. Volgens Florius-directeur Karin Polman heeft corona ervoor gezorgd dat we meer in en om het huis zijn. “Als Florius willen wij de woonconsument inspireren om de mogelijkheden van de eigen of van een nieuwe woning te zien. Er kan zoveel worden gedaan met de indeling van een huis.”

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Florius lanceert ‘ruimer wonen’ campagne

Solliciteren

Aanmelden

Voor Florius lanceert ‘ruimer wonen’ campagne

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter