FBD actueel

Google Pay binnenkort beschikbaar voor ABN Amro-klanten

ABN AMRO breidt dit kwartaal het betaalassortiment uit met Google Pay. Daarmee is ABN de eerste grote Nederlandse bank die de mobiele betaalmethode belooft te ondersteunen. Een precieze startdatum is nog niet bekend gemaakt.

Op zijn website schrijft ABN AMRO dat Google zich de afgelopen jaren heeft onderscheiden als een innovatieve partner in het betaaldomein en hun Wallet-oplossing veelvuldig over de hele wereld wordt gebruikt. “Met Google Pay kunnen klanten straks snel en gemakkelijk aankopen doen in winkels, apps en op websites via hun mobiele Android telefoon binnen de ABN AMRO app, zonder kosten.”

Volgens Maarten van Rutte, Business Developer Digital Payments van ABN AMRO, is er vanuit de klanten van de bank een sterke vraag naar betaalmogelijkheden via de mobiele Android telefoon. “We zijn dan ook ontzettend blij om ons betaalassortiment uit te mogen breiden met Google Pay. De nieuwe, innovatie betaalmogelijkheden van Google Pay sluiten ook goed aan bij onze strategie om te bouwen aan de bank van de toekomst.

Eerste Wallet-app

Het nieuwsbericht en onderbouwing van ABN zijn wellicht enigszins opmerkelijk. In 2016 lanceerde de bank de Wallet-app voor Android, maar haalde het drie jaar later het product uit de lucht omdat minder dan 5% van de klanten gebruik maakten van de betaaloptie. De vele alternatieven met betrekking tot betalen via een Android mobiel was daar destijds één van de redenen voor.

Google Pay lijkt in veel aspecten op Apple Pay, een betaalmethode die alleen gebruikt kan worden op apparaten van Apple. ABN was na ING de tweede grote Nederlandse bank die Apple Pay in 2019 ondersteunde. Google Pay koppelt de betaalpas aan de smartphone, de telefoon kan vervolgens gebruikt worden als contactloos betaalmiddel in winkels. Klanten van de bank hoeven voor Google Pay overigens geen extra kosten te betalen, dit is wel het geval bij Apple Pay.

Bunq, N26 en Revolut waren in november vorig jaar de eerste banken die Google Pay in Nederland aanboden.

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Google-pay
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Google Pay binnenkort beschikbaar voor ABN Amro-klanten

Solliciteren

Aanmelden

Voor Google Pay binnenkort beschikbaar voor ABN Amro-klanten

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter