FBD actueel

Google Pay nu ook als ‘onafhankelijke app’ beschikbaar in Nederland

Hoewel Google Pay al langer dan een jaar beschikbaar was via apps van individuele banken (die de betaalmethode ondersteunden), is de app zelf nu ook beschikbaar gesteld in Nederland. Consumenten kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een bankpas of creditcard toevoegen.

Google Pay koppelt de betaalpas aan de smartphone, waardoor de telefoon gebruikt kan worden als betaalmiddel in elke winkel. In tegenstelling tot Apple Pay, hoeven gebruikers van de app geen extra kosten te betalen voor deze dienst.

Hoewel de app nu voor iedereen beschikbaar is gesteld, wil dat niet zeggen dat iedereen nu met Google Pay kan betalen. Consumenten kunnen namelijk alleen betaalopties toevoegen als zij bij een bank zitten die de dienst ook ondersteunt. In Nederland doen ABN AMRO, bunq en Adyen dat bijvoorbeeld wel, maar Rabobank en ING weer niet.

Pasloos betalen in de lift

ABN AMRO schreef bij de invoering van de app dat de digitale zoekmachine zich de afgelopen jaren heeft onderscheiden als innovatieve partner in het betaaldomein. De Wallet-oplossing wordt over de hele wereld gebruikt. Tevens zou er onder de klanten van de bank ook een sterke vraag naar deze pasloze betaalmogelijkheid bestaan.

Een populariteit die bevestigd lijkt te worden door de cijfers van Betaalvereniging Nederland. De cijfers laten zien dat contactloos betalen in Nederland inmiddels de voorkeur heeft gekregen boven het ouderwetse pinnen. Sinds juni 2021 wordt er vaker contactloos betaald (15% van alle pinbetalingen), dan door het steken van een betaalpas het pinapparaat (14% van alle in pinbetalingen).

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Google Pay nu ook als ‘onafhankelijke app’ beschikbaar in Nederland

Solliciteren

Aanmelden

Voor Google Pay nu ook als ‘onafhankelijke app’ beschikbaar in Nederland

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter