FBD actueel

Handelsbanken Nederland groeit (nog steeds) onverminderd door

Handelsbanken en groei; het zijn twee woorden die de afgelopen jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken. De Nederlandse tak van Handelsbanken laat ook in het eerste kwartaal van 2022 prima cijfers zien: in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar stegen de inkomsten met bijna 17% naar €33,2 miljoen.

Daartegenover staat een kostenstijging van 9% naar €18,1 miljoen (in het eerste kwartaal van 2021 ging het nog om €16,7 miljoen). Al met al steeg het operationele resultaat met 16% naar €12,9 miljoen. Het lijkt er dan ook op dat Handelsbanken Nederland zich wederom kan opmaken voor een mooi jaar – 2021 was namelijk het beste jaar ooit voor de Nederlandse afdeling van de Zweedse bank.

Handelsbanken streek in 2013 neer in Nederland. In totaal heeft de financiële dienstverlener 28 kantoren in Nederland en telt het 346 werknemers. De Zweedse bank staat bekend als zeer conservatief en heeft met 19,4% een relatief hoge kapitaalbuffer. Directeuren ontvangen – net als het personeel – geen bonussen. Overigens boekte de volledige Handelsbankengroep over 2021 een nettowinst van €1,87 miljard.

“Onze groei heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar onverminderd voortgezet”, legt Roland van Pooij (CEO van Handelsbanken Nederland) uit. “De rentebaten en de fee- en commissie-inkomsten zijn gegroeid. Ook groeien we gestaag door op het gebied van hypotheken, vastgoedfinancieringen en vermogensbeheer – sectoren waar we veel potentie zien voor verdere groei.”

 

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Handelsbanken
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Handelsbanken Nederland groeit (nog steeds) onverminderd door

Solliciteren

Aanmelden

Voor Handelsbanken Nederland groeit (nog steeds) onverminderd door

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter