FBD actueel

Helft bedrijven verwacht groei in 2021

Werknemers en werkgevers zien de toekomst van de arbeidsmarkt redelijk rooskleurig in, ondanks de coronacrisis.

Dat meldt vacaturesite Indeed op basis van een wereldwijd onderzoek, waaraan ruim 14.000 werknemers en meer dan 3.600 werkgevers meededen.

Nederlandse werkgevers zijn volgens het onderzoek optimistischer over volgend jaar dan werknemers. Zo ziet meer dan de helft van hen kansen om de organisatie in 2021 te laten groeien. Ruim 40% van de werkgevers denkt dat er in het komende jaar carrièremogelijkheden zijn voor het personeel.

Van de ondervraagde Nederlandse werknemers is meer dan een kwart optimistisch over hun carrièremogelijkheden in het komende jaar. Ruim een derde is positief gestemd over de arbeidsmarkt in het algemeen en een kwart ziet volgend jaar ruimte voor salarisverhogingen.
Nederlandse werknemers zijn daarbij optimistischer dan werknemers in buurlanden België en Duitsland. In Duitsland liggen die getallen iets lager. Het contrast met België is het grootst, waar de werknemers 10 procentpunt minder optimistisch gestemd zijn over de arbeidsmarkt in het algemeen.
“Dat een deel van de Nederlanders positief of neutraal is over het aankomende jaar, is best opvallend te noemen. Met name gezien de voorspellingen over massaontslagen en faillissementsgolven van de laatste tijd ligt een pessimistische houding misschien wat meer in de lijn der verwachting”, stelt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor strategie bij Indeed.

bron: Flexmarkt.nl

Deel dit in je netwerk
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Stijging-arbeidsmarkt-2021
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Diversiteit op de werkvloer

Opinie: Dit kunnen banken met Bitcoin

Van bank naar de klas

ASN Bank uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland

Starters stellen afspraak met hypotheekadviseur uit

Aanmelden

Voor Helft bedrijven verwacht groei in 2021

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter