FBD actueel

Herziening eisen Groenregeling maakt groenfinanciering lastiger

Door aanscherping van de criteria voor de Groenregeling dreigen veel duurzame projecten niet langer in aanmerking te komen voor financiering. Deze regeling is van kracht, nu op een moment dat de klimaattransitie van Nederland, juist volop steun behoeft. Het gaat vooral om duurzame bouwprojecten en projecten rond wind en zonnestroom. Dat schrijven vijf brancheorganisaties in een brief aan de Tweede Kamer. Zij roepen de Kamer op om de herziening van de Groenregeling niet zonder meer vast te stellen maar nog eens kritisch naar de nieuwe criteria te kijken, om aanpassingen te doen zodat deze projecten gewoon kunnen worden gefinancierd.

De Groenregeling is een voorbeeld van publiek-private samenwerking waarmee particulier geld effectief wordt ingezet voor verduurzaming. De overheid biedt spaarders en beleggers een belastingvoordeel, waardoor de banken het geld voor een lager tarief kunnen uitlenen aan erkende duurzame projecten. Met iedere euro die de overheid besteedt aan de Groenregeling wordt door private partijen tussen de 29 en 34 euro gefinancierd aan duurzame projecten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) toetst of die projecten aan de voorwaarden voldoen en voorziet die van een groenverklaring.

De brief aan de Tweede Kamer is ondertekend door brancheverenigingen Energie Nederland, Bouwend Nederland, MKB-Nederland, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en de Nederlandse Vereniging van Banken.

Bron: nvb.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
groene-financiering-vormt-doorslag-innovatieve-projecten_1_2Mh3JJ
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Herziening eisen Groenregeling maakt groenfinanciering lastiger

Solliciteren

Aanmelden

Voor Herziening eisen Groenregeling maakt groenfinanciering lastiger

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter