FBD actueel

ING Nederland fonds investeert in financiële zelfredzaamheid jongeren

In het kader van meer financiële zelfredzaamheid van jongeren investeert ING Nederland fonds een fors bedrag van €328.000 in Get a Grip, een initiatief van Humanitas. Met dit bedrag kan de landelijke vrijwilligersorganisatie haar bereik in Nederland verdubbelen. 

Jongeren vanaf 18 jaar kunnen te maken krijgen met een veelheid aan geldzaken zoals het regelen van de studiefinanciering, een zorgverzekering afsluiten, een reisverzekering, of het onmisbare telefoonabonnement opeens zelf moeten betalen. Jongeren kunnen het overzicht verliezen en raken vervolgens in de schulden. Het hoeft geen betoog dat sinds de start van de coronacrisis de kans op risicovolle schulden onder jongeren is toegenomen. Veel van de sectoren waar jongeren werken zijn door de crisis hard geraakt waardoor zij in financiële zin extra geraakt worden.

Handen ineen

Vrijwilligers van Humanitas Get a Grip leren jongeren tussen de 16 en 27 jaar hoe ze zelfstandig hun geldzaken kunnen regelen om zoveel mogelijk te voorkomen dat schulden worden gemaakt. Om nog meer jongeren financieel zelfredzaam te maken slaan het ING Nederland fonds en Humanitas Get a Grip nu de handen ineen. De komende twee jaar steekt het fonds van ING een bedrag van €328.000 in het initiatief.

Het belang van investeren in financiële zelfredzaamheid wordt nadrukkelijk onderstreept door de directeur van het ING Nederland fonds, Kirsten Ottens: “Schulden zijn stressvol. Zeker als je jong bent. Daarom is het belangrijk dat jongeren in heel Nederland op tijd hulp krijgen. Om deze reden hebben we samenwerking gezocht met Humanitas Get a Grip. Samen willen we bereiken dat zoveel mogelijk jongeren schuldzorgenvrij worden en blijven.”

Get a Grip

In het programma ‘Get a Grip’ worden jongeren met dreigende of beginnende financiële problemen gekoppeld aan een vrijwilliger, een zogenaamde buddy. De buddy leert hoe ze met geld om moeten gaan en zorgt voor een oplossing als geldzaken uit de hand dreigen te lopen. Het uiteindelijke doel is uiteraard financiële zelfredzaamheid.

Ook de projectleider van Get a Grip, Peter van Zoeren, is verheugd met de samenwerking waardoor de opschaling van het programma wordt gerealiseerd: “De hulp van onze vrijwilligers is harder nodig dan ooit tevoren. Met de investering van het ING Nederland fonds kunnen we deze jongeren in het hele land helpen en wordt de impact van het programma verdubbeld.”

De samenwerking betekent een win-win voor beide partijen. Met de steun van ING Nederland fonds kan Get a Grip in de komende twee jaar groeien van 19 naar 39 afdelingen, waardoor zo’n 400 extra jongeren geholpen kunnen worden. En voor ING ligt de investering in lijn met zijn mvo-beleid, dat gericht is op het bijdragen aan de financiële gezondheid en weerbaarheid van mensen.

Financiële zelfredzaamheid of anderszins financiële educatie is voor veel banken en financiële instellingen een belangrijk maatschappelijk streven. Zij zien hierin een grote toegevoegde waarde, ondanks de assumptie dat banken juist wel varen bij mensen met schulden.

Bron: Banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

EU scherpt antiwitwaswetgeving verder aan

ABN AMRO voert eerste registratie digitale obligatie op publieke blockchain uit

ING Nederland fonds investeert in financiële zelfredzaamheid jongeren

Solliciteren

Aanmelden

Voor ING Nederland fonds investeert in financiële zelfredzaamheid jongeren

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter