FBD actueel

Jezelf vitaal door de coronacrisis heen slepen

Het zonnetje komt er alweer lekker door. Hoe blijf jij fit en vitaal in tijden van Corona? Een hele dag binnen achter je pc doet weinig goeds voor je lichaam. De thuiskantoren zijn volop in gebruik, inmiddels hebben we de smaak goed te pakken, we draaien misschien wel overuren. Effectief en efficiënt werken door een strakke planning. Leuk, maar wat doet dit met onze vitaliteit?

Routine, routine en nog eens routine. Dat is mens eigen. Bewegen of sporten staat bij veel mensen op vaste tijdstippen in de agenda. Simpelweg omdat het structuur biedt en tevens een stok achter de deur biedt. De coronacrisis kon nog wel eens roet in het eten hebben gegooid in onze beweegagenda. Er is nu al enige tijd een uitzonderlijke situatie waarin sporten in teamverband niet of nauwelijks mogelijk is. Dit kan ervoor zorgen dat de motivatie om te bewegen of sporten afneemt. Ivan Schuppert, marketingspecialist bij FBD, deelt in deze blog graag een aantal praktische tips. Om je kiplekker te voelen kan sporten en/of bewegen direct een bijdragen hebben.

Gedetacheerd of niet: actief in beweging

Gezonde voeding, thuiswerken, bewegen en sporten in tijdens van corona zijn onderwerpen waar niemand in de maatschappij meer aan ontsnapt.  Zoals Charles Darwin al zei: ‘’het zijn niet de slimste of sterkste die overleven, maar degene die zich continue aanpassen’’. Dus kijk eens kritisch naar je werkweek. Wat kan anders? Wat kan beter?  Kom in beweging!

Momenteel zitten we massaal urenlang achter onze pc of laptop. Het nieuwe werken. Maar urenlang stil zitten is niet gezond voor ons brein en ons lichaam. De beweegnorm ligt op 30 minuutjes per dag, dit is relatief makkelijk te halen. Ga lekker naar buiten en loop een mooie ronde door de natuur om de zituren te compenseren.

Hierdoor neem je snel vitamine D op en stijgt je energie. Doe dit bijvoorbeeld in de avond om je hoofd leeg te maken of in de ochtend om de dag goed te beginnen. En o ja, misschien een leuk weetje, vitamine D verhoogt de weerstand tegen corona. Nu sla je 2 vliegen in 1 klap!

Zelf loop ik, Ivan Schuppert, een aantal keer per week lekker in het bos. Hierdoor kan ik mijn werk even loslaten, mijn hersenen rust geven en genieten van het buiten zijn.

Ivan Schuppert FBD

Kleine verandering, grote gevolgen

Zoals gezegd, kan veel thuis zijn en thuis werken door het coronavirus je dagritme flink in de war gooien. Dit kan ook van grote invloed zijn op jouw eetpatroon. Naast slapen en bewegen, draagt gezond eten bij aan je vitaliteit.

Wat bij mij werkt, is een aantal gerichte aanpassingen doorvoeren of bepaalde gerechten door iets gezonds te vervangen. Op zich kleine veranderingen, maar houd je deze gezonde keuzes structureel vol, telt dat allemaal bij elkaar op en kan dat een enorm verschil maken. Denk aan: geen toegevoegde suikers, geen snoep, geen koekjes en geen frisdrank. Ik hoor je al denken. Wat dan wel? Eet een banaan, drink spa rood of een ander stuk fruit! Ik kan je vertellen: dit voelt goed.

‘’Zitten is het nieuwe roken’’, ja hoor!

Klinkt onwaarschijnlijk of niet? Is het aan de ene kant wel, maar ook weer niet. Ons lichaam is niet gebouwd om 8 uur te zitten. Door tussentijds te staan of te lopen gaat de bloedsomloop op gang. Gevolg? Meer bloed naar de hersenen en dus meer vermogen. 8 uur als een gek doorwerken zorgt er niet voor dat je sneller of beter werk aflevert. 6 uur efficiënter werken en korte pauzes ertussen helpt beter. Hoe ga jij dit toepassen in de praktijk? Simpel natuurlijk, plan een overleg niet via teams, maar via de telefoon. Dan kan je gaan staan waar je maar wil. Lekker voor de afwisseling.

Blijf actief in beweging zowel zakelijk al privé!

Deel dit in je netwerk
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Jezelf vitaal door de coronacrisis heen slepen
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

De wervingscampagne van ABN AMRO: ‘Goed is niet goed genoeg’

Deutsche Bank waarschuwt voor oplopende Amerikaanse inflatie

Veilig Bankieren

Florius wint prijs door technologische vernieuwing

Business Controller in de bedrijfstak Sport

Aanmelden

Voor Jezelf vitaal door de coronacrisis heen slepen

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter