FBD actueel

“Leer niet om te werken, werk om te leren!”

NHL Stenden hogeschool, Lisa Dijk (22) en FBD Financieel Professionals werken samen waarin ontwikkeling centraal staat. Lisa studeert Finance, Tax and Advice bij NHL Stenden. Een duale opleiding waardoor al lerend werken mogelijk is via FBD. Kennis opdoen, kennis toepassen én dat bij verschillende opdrachtgevers. Werken om te leren met een vliegende start voor Lisa!

“In het 5e jaar van de havo kwamen er twee NHL Stenden-studenten langs om te vertellen over de opleiding. Ze liepen geen stage, vertelden ze, maar konden meteen aan het ‘werk’. Dat leek mij ook wel wat, daarom koos ik voor een duale studie. Eerst vond ik het vooral leuk dat ik als werknemer zou worden betaald, maar het is veel meer dan dat. Wanneer ik straks klaar ben met de opleiding, heb ik al drie jaar werkervaring binnen het bankwezen, aldus Lisa”

Werken om te leren

Lisa is in contact gekomen met FBD, omdat ze kansen zag in de detachering, samen met Lisa is accountspecialist Ellen Roolvink op zoek gegaan naar een passende opdracht. Nadat de wensen van zowel Lisa als NHL waren besproken is er in goed overleg een passende opdracht gevonden waarin de ontwikkeling van Lisa centraal staat. Lisa is momenteel werkzaam bij de Rabobank Zwolle als financieringsspecialist. “Ik zet mij in voor bedrijven met een obligo tot 1 miljoen, de schulden die ze bij de bank hebben dus. Mijn taken zijn heel divers, omdat ik veel contact met klanten heb. Wanneer de telefoon gaat, weet je van tevoren niet welke vraag er komt. Het enige wat vaststaat, is dat het om een bestaande of eventueel nieuwe financiering gaat. Extra aflossen, een nieuw rentevoorstel of lease-aanvraag; we krijgen van alles binnen. Het is een interessant vak en het geeft me veel voldoening. Daarnaast gaat de studie natuurlijk door en je bent zelf verantwoordelijk om dit bij te houden. Ik ben heel gemotiveerd, dus ik lig nog op schema om binnen 4 jaar af te studeren!”

Kennis toepassen

“Naast mijn ervaring in het werk, haal ik vanuit mijn opleiding de benodigde WFT-diploma’s. Die heb je gewoon nodig in dit werkveld en ik kan die kennis direct in mijn werk toepassen. Dit levert een grote voorsprong op in de arbeidsmarkt zodra je afstudeert. Daarnaast vind ik de kennis van docenten van toegevoegde waarde. Ze komen zelf uit het werkveld en brengen dus relevante casussen in. Dit betekent win-win.”

Meer zelfvertrouwen

“Een opleiding levert mij niet alleen kennis op. Ik denk dat ik voor iedereen van de opleiding spreek als ik zeg dat je ook echt professioneler wordt. Je werkt aan je zelfvertrouwen. Als 18-jarige een bank binnenstappen op zoek naar werk is best wel eng. Maar hoe vaker je het doet, hoe sterker je in je schoenen komt te staan. Voordat je aan een opleiding begint, houd je je niet zo bezig met dat soort zaken, maar juist in mijn persoonlijke ontwikkeling kom ik mezelf nu continue tegen. Ik denk na over wat ik echt leuk vind en waar ik geluk uithaal. Momenteel betekent dit dat ik nog zoekende ben en ik richt me op mijn persoonlijke ontwikkelingsplan. Zo stelde ik mezelf bijvoorbeeld als doel om binnen drie jaar op twee verschillende plekken te werken, zodat ik kan ontdekken wat ik het leukst vind. Misschien blijf ik in het bankwezen, maar wie weet blijk ik verzekeringen straks ook interessant te vinden.”

Ontwikkeling

“Maar de grootste doelstelling voor dit jaar is natuurlijk afstuderen. Daar moet ik nog echt een beetje mijn weg in vinden. Gelukkig kan ik het er met mijn collega’s over hebben; dat soort sparmomenten zijn heel waardevol. Deze heb ik ook met medestudenten en docenten en daar haal ik veel inspiratie uit. Iedereen staat ervoor open om me te ondersteunen waar nodig. Uiteindelijk vind ik het belangrijk om een onderzoeksonderwerp te vinden waar ik veel energie uithaal. Het is nu nog niet concreet, maar dat komt wel. Soms zijn het kleine dingen, zoals een gesprek met een collega, waardoor je duizend stappen verder kunt zetten.”

Wil je ook graag werken & leren combineren en hiermee een vliegende start maken in je loopbaan als financieel professional? FBD denkt hierin graag met je mee en komt graag met je in contact!

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Werken om te leren
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Vertrokken ABN-topman Christian Bornfeld kritisch over Nederlandse witwasaanpak

Handelsbanken Nederland groeit (nog steeds) onverminderd door

Henk Kelder neemt afscheid van zijn FBD

ING stopt per direct met financieren olie- en gasontginning

Edwin Welgraven zit graag naast de ondernemer

Aanmelden

Voor “Leer niet om te werken, werk om te leren!”

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter