FBD actueel

“Met business controlling kan het mkb strakker bijsturen”

Of het nu gaat om vraagstukken op het gebied van business controlling, bedrijfsfinanciering of -groei: het midden- en kleinbedrijf kan voor allerlei kwesties bij FBD aankloppen. Ongeacht de contractvorm. Directeur Michel Strikker vertelt over zijn ‘startup’ binnen FBD: Finance & Control. “Als er een financieel pijnpunt aanwezig is, zijn wij in staat die op te lossen.”

Strikker richtte twintig jaar geleden, samen met twee compagnons, FBD op. Nooit had hij verwacht dat dit bedrijf in twee decennia uit zou groeien tot een detacheerder met meer dan honderd man in dienst. Michel: “Ongelofelijk, het zijn echt twintig enerverende jaren geweest, waarin we ontzettend veel hebben geleerd.” Voor meer over twintig jaar FBD kun je hier  verder lezen.

Finance & Control

Als directielid verscheen Michel de afgelopen jaren regelmatig in de media, op De Ondernemer, in de rubriek Spitsuur van dagblad NRC én op de radio bij Financials van Morgen. Op dit moment focust Michel zich op een specifieke, relatief nieuwe tak binnen FBD: Finance & Control. “We vliegen dit focusgebied eigenlijk aan als een startup, maar natuurlijk wel onder de vleugels van FBD. Daardoor kunnen we hier ontzettend snel gas op geven.”

De vraagstukken waarmee de professionals binnen de FBD-tak Finance & Control zich bezig gaan houden, zijn divers. “Maar er is altijd wel iets op financieel gebied dat niet lekker loopt”, verduidelijkt Michel. “Er is personeelsuitval, er is juist gigantische groei of de financiële huishouding is niet op orde: als een dergelijk financieel pijnpunt aanwezig is, dan zijn wij in staat om dat op te lossen.”

Of we het nu hebben over iemand die er voor langere tijd blijft zitten, een interimmer die de opdracht tijdelijk uitvoert en samen met de onderneming op zoek gaat naar een geschikte structurele opvolger of bijvoorbeeld op basis van ‘detavast’: de contractvorm maakt niet uit. “Maar we mikken hiermee wel op bedrijven met een man of 25 personeel en een omzet van minimaal twee miljoen euro. Voor het echte kleinbedrijf heeft dit dus geen zin.”

Inmiddels zijn er al enkele FBD’ers binnen het mkb+ in de oost-Nederland aan de slag gegaan. “Een CFO aan een bedrijf dat is gespecialiseerd in het demonteren van vliegtuigen. Een financieel manager aan een specialist in agrarische machines. Maar we hebben bijvoorbeeld ook net een werving en selectie-opdracht afgerond voor een wereldwijde importeur en textielhandelaar.” Erg verschillende bedrijven, die op uiteenlopende manieren door FBD worden geholpen.

Professional Centraal

Het Nederlandse mkb heeft namelijk nog een behoorlijk slag te slaan, wanneer het aankomt op finance en controlling. “Er loopt nu nog veelal een financiële man rond, die wel behoorlijk wat kennis van zaken heeft, maar die niet in staat is om het bedrijf te sturen op basis van data-analyses. Wanneer je als financiële afdeling meer richting business controlling gaat, ben je daar wél toe in staat.”

Eerder spraken we met mede-directielid Rolf Grouve over de centrale rol die de professional inneemt binnen de FBD-organisatie. Voor Finance & Control is het belang van ontwikkeling evenzeer belangrijk. Michel: “Omdat de contractvorm voor ons niet leidend is én we ook bedrijven buiten de financiële sector willen bijstaan, houden we heel sterk vast aan de why van FBD: ontwikkeling. Ook binnen Finance & Control willen we onze mensen verder helpen.”

Latent op zoek

Ontwikkeling wordt al gauw geassocieerd met young professionals, maar in de ogen van FBD zijn de mensen met iets meer ervaring net zo bereid om in zichzelf te investeren. Detachering is voor veel van hen een mooie volgende stap, merkt Michel. “Er zijn veel financials die latent zoeken naar iets anders. Na een paar jaar hebben ze alle cyclussen wel meegemaakt binnen een bedrijf en zouden ze eigenlijk wel iets nieuws willen proberen. Zij passen perfect bij ons: op het moment dat ik een mkb-bedrijf heb dat qua vraagstuk perfect bij deze latente zoeker past, dan kan zo iemand direct doorstromen naar een toffe opdrachtgever.”

Mocht je als financial wél concreet op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, schroom dan niet om iets van je te laten horen! Wie weet welke uitdagingen er voor je klaar liggen bij FBD!

 

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

“Met business controlling kan het mkb strakker bijsturen”

Solliciteren

Aanmelden

Voor “Met business controlling kan het mkb strakker bijsturen”

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter