FBD actueel

Monica Krop wil ontwikkelen met FBD

Ze verruilde een baan in de detailhandel voor een uitdagende job in de financiële wereld. Monica Krop overwon tegenslagen in het leven en kiest zelfbewust haar stappen op het carrièrepad. Onlangs greep ze via FBD haar kans bij Rabobank als Adviseur Bedrijvendesk MKB. Monica wil ontwikkelen met FBD.

Sportfamilie

“Op school was ik vroeger al van de cijfertjes. Wiskunde en Economie vond ik leuker dan de talen. Toch stond school niet centraal in mijn jeugd, maar mijn wielerloopbaan. Ik had talent en probeerde dat destijds op de fiets te ontwikkelen. Elke dag zat ik zo’n veertig kilometer op de fiets. Mijn vader was mijn trouwste fan. Ik kom uit een echte sportfamilie, dat stond op nummer 1. Mijn vader was motorcrosser. Na een zwaar ongeluk van hem besloot ik samen met mijn moeder hem te gaan verzorgen. We deelden onze passie voor sport, maar het betekende ook het einde van mijn sportcarrière.

Financieel adviseur

Naast de zorg voor mijn vader koos ik vervolgens voor een uitdaging in de detailhandel. Via een leerwerktraject kon ik filiaalmanager worden bij Ziengs schoenen. Het contact met de mensen vond ik leuk. Het ondernemerschap als filiaalmanager sprak me ook aan. Het was een mooie tijd, maar na ruim zes jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Vanuit mijn ervaring als filiaalmanager kon ik als financieel adviseur aan de slag bij ING. Ik herontdekte mijn passie voor cijfers. Zowel particulieren als bedrijven adviseren over hun dagelijkse bankzaken. Ik vond het hartstikke leuk!

Doorzettingsvermogen

Helaas kreeg ik in 2015 met een nieuwe tegenslag te maken. Ik werd ernstig ziek. Het herstel kostte veel tijd en energie, maar ik kwam terug. Het kostte me wel mijn leuke baan bij ING. Maar omdat ze wel tevreden over me waren, nam ik een paar jaar later weer contact op en kon ik er wéér aan de slag. Ik denk dat het doorzettingsvermogen uit de topsport me gevormd heeft. Ik maakte mijn comeback bij ING en werkte twee jaar lang op vier verschillende kantoren in de provincie Noord-Holland. Corona zorgde ervoor dat ik geen vast dienstverband kreeg. Een maand later kon ik als accountmanager bij MoneyCare aan het werk. Het is een bemiddelaar in particuliere en zakelijke financieringsvormen. Na een periode van ruim een jaar kwam daarna FBD op mijn pad. Een contact dat meteen goed voelde. Persoonlijk, betrokken en betrouwbaar. Misschien lijkt dat normaal, maar ik ervaar in mijn leven dat het niet altijd vanzelfsprekend is.

Adviseur Bedrijvendesk MKB

FBD zocht een Adviseur Bedrijvendesk MKB voor Rabobank in Den Haag. Daar ben ik nu sinds december aan het werk. FBD en Rabobank voelen als familie. Mijn collega’s bij FBD staan voor me klaar als het moet en bij Rabobank heerst ook een cultuur van ‘elkaar helpen’. De loyaliteit is voelbaar. Het werk is heel erg leuk. Ik richt me op de complexe zaken en doe veel controlewerkzaamheden. Het is een omgeving waar ik volop kan leren.  Je merkt echt dat het bank is die voor de lange termijnrelatie gaat. FBD bood me de kans om op deze stoel te zitten en daar ben ik ze dankbaar voor. Samen bepalen we het groeipad. De topsport heeft mij gevormd: ik wil me blijven ontwikkelen. Voorlopig doe ik dat samen met FBD.”

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Collega
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Monica Krop wil ontwikkelen met FBD

Solliciteren

Aanmelden

Voor Monica Krop wil ontwikkelen met FBD

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter