FBD actueel

Knab uitgeroepen tot Nederlands populairste digitale bank

Online bank Knab is door Business Financing uitgeroepen tot de populairste digitale bank van Nederland. Naast Knab verdient ook het Britse Revolut een compliment: de bank eindigde in maar liefst zeventien Europese landen op de eerste plek.

Het Britse platform komt tot deze conclusie door Google zoekdata (keywords) te analyseren. Oftewel; welke bank werd door consumenten het meest via Google opgezocht. Business Financing richtte zich in zijn onderzoek specifiek op digitale banken, inclusief neobanken. Hoewel de traditionele grootbanken onevenredig populairder zijn dan de onderzochte digitale banken, stellen de onderzoekers dat digitaal bankieren met een flinke inhaalslag bezig is.

Knab eindigt in Nederland dus op de eerste plek. Hoewel de onderzoekers verder geen tekst en uitleg geven over waarom Knab de populairste bank is, kan Knab-CEO Nadine Klokke daar wel naar hinten. Klokke legde in een interview uit dat Knab in 2012 werd opgericht als tegenbeweging tegen de grootbanken. Volgens haar stond bij grootbanken vooral het imago voorop. “Knab startte juist met de klant in het hart van zijn dienstverlening.”

The most popular digital bank in Europe

Zeventien gouden plakken

Naast de prestatie van Knab valt verder op dat Europa vooral Revolut gekleurd is. De digitale bank eindigde in maar liefst zeventien landen op de eerste plek; waaronder in IJsland, Zweden, Noorwegen, Ierland, Luxemburg, Portugal, Malta, Kroatië, Slovenië, Griekenland, Cyprus, Roemenië. Bulgarije, Hongarije, Litouwen, Letland en Estland. Fun fact: hoewel Revolut in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is, blijkt Monzo onder de Britten juist de populairste bank.

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nederlands populairste digitale bank
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Knab uitgeroepen tot Nederlands populairste digitale bank

Solliciteren

Aanmelden

Voor Knab uitgeroepen tot Nederlands populairste digitale bank

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter