FBD actueel

Nederlandse banken ondersteunen Europese regels voor due diligence

Nederlandse banken ondersteunen het voorstel van de Europese Unie om te komen tot een brede due diligence verplichting voor Europese bedrijven. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in reactie op een consultatie van het document ‘Initiative on Sustainable Corporate Governance’ van de Europese Commissie.
Nederlandse banken vinden het belangrijk dat er op Europees niveau normen worden vastgesteld die een gelijk speelveld tussen bedrijven mogelijk maken en die consistentie en duidelijkheid verschaffen over wat er specifiek vereist is op het gebied van IMVO.

Europese regels voor due diligence

Voor banken is het daarbij belangrijk dat regels goed aansluiten bij de bestaande praktijk waarin bedrijven nu al op vrijwillige basis en in samenwerking met stakeholders werken aan hun beleid op het gebied van Responsible Business Conduct. Verder vinden banken dat eventuele verplichtingen die voortvloeien uit de nieuwe regels moeten gelden voor het bedrijf en niet voor individuele bestuurders. Op die manier wordt voorkomen dat banken hun blootstellingen aan risicovolle supply chains mogelijkerwijs afbouwen in plaats van dat zij ruimte blijven ervaren om te zoeken naar mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

Uiteraard is het belangrijk dat ook individuele bestuurders een goede belangenafweging maken tussen alle stakeholders maar dat is in Nederland al geregeld in bijvoorbeeld de Corporate Governance Code, de Code Banken en de Bankierseed. Nieuwe Europese regels zijn op dit gebied dus niet nodig.

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Europese regels voor due diligence
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Nederlandse banken ondersteunen Europese regels voor due diligence

Solliciteren

Aanmelden

Voor Nederlandse banken ondersteunen Europese regels voor due diligence

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter