FBD actueel

Nieuwe uitdaging bij FBD

Enthousiast, ambitieus en leergierig. Ja we hebben het over onze HR-adviseur Chantal Hagting. Vanaf juli 2021 is Chantal gestart bij FBD in Almelo. Ze gelooft dat bedrijven alleen optimaal kunnen presteren met gemotiveerde en bevlogen mensen. ‘De mens als kloppend hart van de organisatie.’

Alles ging zo snel na mijn studie! Ik kwam eigenlijk voor de vacature van Accountspecialist op sollicitatiegesprek in Almelo, maar in het eerste gesprek werd al snel duidelijk dat de functie van HR-specialist meer aansloot bij mijn wensen en ambities. Twee functies die veel raakvlakken hebben, maar toch net anders zijn.  In een goed en open gesprek kom je hier samen achter.

Vervolg sollicitatiegesprek

Ik was net klaar met mijn HRM studie dus ik dacht oh nee weer een examen. Onbewust was ik wel een beetje gespannen, puur omdat ik het graag goed wilde doen, maar eenmaal begonnen verliep de scan soepel. Je doet het niet goed of fout want er komt exact uit hoe je zelf bent. Als of je weer even in de spiegel kijkt. Dit is wie ik ben. Door de analyse en het rapport vanuit STM-scan krijg je een duidelijk beeld van competenties en ontwikkelpunten. Dit heb ik uitgebreid besproken met coach Hans Stomphorst. Hieruit kwam vervolgens een zeer waardevol gespreksverslag.

Het gespreksverslag wat ik kreeg raakte me echt. Het beschreef zo goed wie ik ben dat ik het direct naar mijn hele familie had gestuurd. Gewoon omdat ik zo trots was, haha!

Nieuwe baan als HR Adviseur

Op 15 juli, de dag dat ik dan eindelijk kon beginnen. Met mijn HRM diploma op zak stapte ik vol goede moed het kantoor binnen (maar wat was ik gespannen). Je leert direct allemaal nieuwe mensen en werkprocessen kennen. Toch als ik erop terugkijk viel het me dubbel en dwars mee en heb ik me direct welkom gevoeld bij FBD. Collega’s hebben mij goed opgevangen en wegwijs gemaakt in het werk.

Waarom FBD?

Vroeger had ik de wens om accountant te worden. Ken je dat? Je werkt ergens naartoe, alleen lopen dingen net wat anders. Financiën, mensen en het bankwezen bleven mij interesseren en bij FBD komt het allemaal samen. Mensen vormen het bedrijf. Zonder goede mensen is het moeilijk om bedrijfsdoelen te behalen.

Daarom is het wel jammer dat ik mensen niet fysiek kan ontmoeten op kantoor. Ik wil graag nieuwe mensen ontmoeten. Momenteel werken veel mensen bij de bank vanuit huis. Dus ook onze collega’s. Dat vind ik wel jammer. Je wilt iedereen toch graag een keer in het echt zien om een gezicht bij de stem te krijgen. Want dagelijks spreek en mail ik met ze. Gelukkig staat er op 8 oktober een FBD bijeenkomst gepland waar ik al mijn collega’s mag ontmoeten. Natuurlijk hoop ik ook dat de coronasituatie hier geen roet in gooit.

Voor iedereen die nog niet de sfeer van FBD heeft kunnen proeven zou ik zeggen; kom eens langs of drink digitaal een kop koffie met een van mijn collega’s en ervaar het zelf!

 

 

 

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwe baan Chantal-Hagting
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Nieuwe uitdaging bij FBD

Solliciteren

Aanmelden

Voor Nieuwe uitdaging bij FBD

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter