FBD actueel

Ook de Volksbank gaat vermogende spaarders rente rekenen

Met ingang van 1 maart 2021 gaan vermogende spaarders van ASN Bank, RegioBank en SNS 0,5% rente betalen over het deel van hun tegoeden boven de grens van €250.000. Onder de regeling vallen zowel spaar-, betaal- als beleggingsrekeningen van particuliere en zakelijke klanten. 

Klanten van ASN Bank, RegioBank en SNS – de labels waaronder de Volksbank actief is – hebben nog even om zich voor te bereiden. De rentewijziging gaat namelijk in op 1 maart 2021. Over alle saldi van afzonderlijke betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen gaat de Volksbank een rente rekenen van -0,5% per jaar over het deel van het saldo dat hoger is dan € 250.000. Dit geldt voor particuliere én zakelijke klanten. Jeugd- en jongerenrekeningen vallen echter niet onder het gewijzigde rentebeleid. De tijd zal leren of deze rekeningen ineens een opmerkelijk hoge instroom van gelden zullen laten zien.

Het duurde even voordat Nederlandse banken eraan durfden. Enkele jaren schurkten zij met de kleinst mogelijke marges tegen de 0,0% rente aan, vermoedelijk mede ingestoken door het feit dat niemand de eerste wilde zijn die met negatieve rente in het nieuws kwam. Het gebeurde uiteindelijk toch. ABN AMRO was de eerste die vermogende spaarders met rente ging belasten, ING en Rabobank volgden enige tijd later.

‘Uitdagend’ renteklimaat

Als vierde grote consumentenbank volgt de Volksbank nu ook, al hanteert men met €250.000 wel een lagere drempel dan de grootbanken. Tot die drempel krijgen particuliere spaarders nog steeds 0,01% en zakelijke spaarders 0,0%. Bij ABN AMRO ligt de drempel voor vrijstelling van negatieve rente op €2,5 miljoen, bij ING en Rabobank ligt deze drempel op €1 miljoen.

De reden voor het rekenen van negatieve rente hangt direct samen met de aanhoudende lage en negatieve rentes in de financiële markt. Bij elke toelichting op financiële cijfers van een grote financiële instelling wordt vroeg of laat wel een keer aangestipt dat het renteklimaat ‘uitdagend’ is en dat het momenteel moeilijk is om geld te verdienen. Vanwege de coronacrisis zijn veel Nederlanders bovendien iets terughoudender in hun uitgaven en eerder geneigd geld opzij te zetten.

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Ook de Volksbank gaat vermogende spaarders rente rekenen

Solliciteren

Aanmelden

Voor Ook de Volksbank gaat vermogende spaarders rente rekenen

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter