FBD actueel

Patrique Westerweel kleurt zijn toekomst met FBD

Patrique Westerweel werkt sinds januari 2020 jaar bij FBD. In zijn twee interim opdrachten bij Rabobank en ABN AMRO ontwikkelde hij zich tot een volwaardig financieel professional. Patrique Westerweel schrijft in zijn blog over snel leren en de stippen op de horizon.

De detachering trok mij omdat ik dacht dat ik daar d.m.v. een interim opdracht snel meters kon maken. Tijdens mijn studie bleek al dat ik me happy voelde als ik bezig was met financiële cijfers. Op mijn HBO-opleiding had ik als vertegenwoordigend student een bestuursfunctie, dus ik ambieer in de toekomst ook wel een managementfunctie. Waar kun je in de financiële detachering versneld leren en erachter komen of financial business iets voor je is? Dat bleek al snel bij FBD. Ze coachen en begeleiden me op mijn carrièrepad.

Bezig zijn met cijfers

Toen ik klaar was met mijn opleiding International Business & Management ben ik eerst nog één zomer als strandwacht gaan werken. Dit heb ik in totaal tien jaar met veel plezier gedaan en gold dit jaar als afsluiting. Een zomer lang met veel plezier gewaakt over de Zeeuwse kust. Het blijft een mooie job, maar het was tijd voor wat anders en meer focus. Voor mijn volgende stap in de loopbaan had ik dit nog nodig. Tijdens mijn opleiding bleek een voorliefde voor cijfers. Ook tijdens een stage in Brussel en mijn minor in het Ierse Galway trok het me altijd om met cijfers bezig te zijn. Alleen wilde ik zéker weten of het wat voor mij was en dat is gelukt. Toen kwam ik bij financieel detacheerder FBD terecht. Het contact was vanaf het eerste moment goed.

Interim opdracht als Assistent relatiebeheerder

Mijn eerste interim opdracht was bij Rabobank Enschede-Haaksbergen. Ik raakte er thuis in de financiële wereld en maakte kennis met het vak van financieringsspecialist. Op termijn leek me dat een mooie functie. Het lijkt me leuk om met kredieten bezig te zijn, cijfers analyseren en te sparren met collega’s en ondernemers. Om de volgende stap te zetten, ben ik naar ABN AMRO gegaan. Daar ben ik nu assistent relatiebeheerder Agri Culture. We werken in een team en ik ondersteun de relatiebeheerder en andersom. Ondertussen haal ik mijn WFT’s en kredietverlening Zakelijk. De zakelijke markt trekt me: een balans en winst- en verliesrekening lezen en daar conclusies aan verbinden. Kijken waar ondernemers mee bezig zijn en hoe ze geld verdienen. In de agrarische markt zie ik dat er veel geld omgaat bij grote bedrijven. Erg leerzaam. Ik werk ik hier nu sinds januari en leer erg snel. Het geeft me daarbij ook focus, waar ik naar toe wil.

Business controller of data analist

Over de stip op de horizon en de nabije toekomst ben ik met FBD in gesprek. Met mijn coach kan ik fijn sparren over waar ik heen wil en de weg ernaar toe. Ik wil me graag door ontwikkelen in een functie als business controller of data analist. Ik zie mijzelf ook werken bij een mooi bedrijf buiten de bancaire sector. Samen met mijn coach heb ik een persoonlijk ontwikkelplan, waar een aantal mogelijke doelen in opgenomen zijn. Op termijn ambieer ik een managementfunctie.

Tijdens mijn opleiding gaf de bestuursfunctie mij enorm veel energie. Ik had een eigen kantoor op school en maakte lange dagen. ’s Morgens was ik de eerste en rond halfzes ging ik naar huis. Nooit ben ik één dag met tegenzin naar school gegaan. Hard werken en een duidelijk doel voor ogen. Voorlopig leer ik supersnel in de rol als interimmer via een detacheerder. FBD ondersteunt me met het regisseren van mijn carrière in de toekomst.”

Deel dit in je netwerk
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
interim-opdracht-Patrique-Westerweel
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Florius lanceert ‘ruimer wonen’ campagne

Interim financieringsspecialist

Knab uitgeroepen tot Nederlands populairste digitale bank

De aanpak tegen het groeiende tekort aan technische vaardigheden

Hypotheekrente heeft weg omhoog weer gevonden

Aanmelden

Voor Patrique Westerweel kleurt zijn toekomst met FBD

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter