FBD actueel

PAY voegt Google Pay toe

Ondernemers kunnen sinds kort Google Pay aanbieden via betaalprovider PAY. Google lanceerde zijn eigen betaaloplossing in 2018, met de doelstelling om gebruikers een betere en snellere betaalervaring aan te bieden, zowel online als offline.

Met Google Pay kunnen consumenten gemakkelijk contactloos betalen of aankopen doen in apps of online. Voordat klanten gebruik kunnen maken van Google Pay, moeten zij eerst één of meerdere betaalmethoden toevoegen. De in Nederland geaccepteerde betaalmethoden voor Google Pay zijn debitcard (Maestro), creditcard (American Express, Mastercard en Visa) en PayPal. Op basis van deze betaalmethoden verwerkt PAY. de betalingen op de specifieke kaart.

Volgens PAY. is de betaaloplossing van Google een “uiterst veilige” betaalmethode en beschermt het de betaalgegevens van klanten. “Dit doet de app door een virtueel accountnummer te generen: de bankkaartgegevens verschijnen hierdoor niet op de smartphone. Met Google Pay als betaalmethode via PAY. zijn merchants ervan verzekerd dat het account van klanten altijd veilig blijft.”

PAY. voegt Google Pay toe

ABN AMRO

Onlangs maakte ABN AMRO bekend dit kwartaal zijn betaalassortiment uit te breiden met Google Pay. Hoewel de staatsbank geen precieze startdatum bekend maakte, is ABN de eerste grote Nederlandse bank die de mobiele betaalmethode belooft te ondersteunen.

Op zijn website schreef ABN AMRO destijds dat Google zich de afgelopen jaren heeft onderscheiden als een innovatie partner in het betaaldomein en hun Wallet-oplossing veelvuldig over de hele wereld wordt gebruikt. “Met Google Pay kunnen klanten straks snel en gemakkelijk aankopen doen in winkels, apps, en op websites via hun mobiele Android telefoon binnen de ABN AMRO app, zonder kosten.”

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
PAY. voegt Google Pay toe
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Huurders ervaren meer geldzorgen dan huiseigenaren

Geldzorgen aanwezig bij Nederlandse jongeren

Erwin Doddema leert en werkt in duale studie

Financials vatbaar voor corona-burnout

Nieuwe uitdaging bij FBD

Aanmelden

Voor PAY voegt Google Pay toe

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter