FBD actueel

Rabobank start op 1 september met nieuwe organisatiestructuur CDD

Per 1 september start Rabobank met een nieuwe organisatiestructuur voor alle CDD-activiteiten. Nauwkeurig verspreid over het hele land openen acht nieuwe uitvalsbases hun deuren. Momenteel wordt dat werk nog grotendeels gedaan door en op lokale vertegenwoordigingen. De bank verwacht door een meer centrale aansturing van regionale centra een slag in efficiëntie te kunnen maken en een meer uniforme werkwijze uit te rollen.

Evenals bij de concullega’s van ABN AMRO en ING staat het bestrijden van financiële criminaliteit hoog op de agenda. Voortschrijdend inzicht over het belang van de rol van poortwachter van het financiële systeem én druk vanuit de toezichthouder hebben banken ertoe gebracht vele miljoenen te investeren in deze maatschappelijk belangrijke taak. Bij Rabobank worden deze activiteiten uitgevoerd binnen veertien kringen van lokale vestigingen, die op hun beurt weer in nauw contact staan met Rabo Nederland.

Lokale wortels behouden

Het lokale karakter verdwijnt in zekere mate naar de achtergrond, in die zin dat Rabobank overstapt op een structuur van acht uitvalsbases voor CDD-activiteiten. Deze vestigingen worden losgekoppeld van de lokale bank en voortaan direct aangestuurd door Rabo Nederland. Waar het lokale karakter wél behouden blijft is de spreiding van deze centra, waarvoor Rabobank gekozen heeft. “Er is bewust gekozen voor een landelijke spreiding, omdat we geworteld zijn in de regio”, verklaarde een woordvoerder onlangs tegenover de Leeuwarder Courant, waar ook één van de nieuwe centra gevestigd wordt. “Ook voor de werving van personeel is het beter.

Rabobank heeft bewust gekozen voor deze regionale spreiding, met centra in achtereenvolgens Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Leeuwarden, Groningen, Hengelo (OV), Elst (GD) en Sittard. Met betrekking tot de spreiding van medewerkers heeft Rabobank zoveel mogelijk gekeken naar wat logisch is tegenover de reisafstand. Dat zal voor de ene persoon vermoedelijk wat beter uitpakken dan voor de andere, maar die problematiek is inherent aan reorganisaties.

Hoewel in de nieuwe structuur sprake is van acht grote centra, wil dat niet zeggen dat iedereen ook op die locatie werkt. Zo maakt bijvoorbeeld de uitvalsbasis Amsterdam (-Amstel) gebruik van standplaatsen in Zaandam en in Almere. Los daarvan werkt voorlopig überhaupt iedereen thuis, vanwege de corona-situatie.

Bundeling kennis

Ten slotte kiest Rabobank met de bundeling van activiteiten ook voor een bundeling van specialistische kennis. Elk centrum kent zijn eigen specialisme. Zo zijn sommige locaties sterk gefocust op financiële holdings, andere op stichtingen en goede doelen en weer andere op transactiemonitoring. Met deze keuze hoopt Rabobank effectiever om te kunnen gaan met het buitengewoon arbeidsintensieve werk wat CDD voorlopig nog steeds is.

De acht nieuwe uitvalsbases worden aangevuld door een ‘complexe dossiers-centrum’ in de bossen bij Zeist. Wanneer de generalisten op de reguliere uitvalsbases er zelf niet uitkomen, sturen zij de dossiers door naar Zeist, waar speciaal opgeleide medewerkers er verder induiken. Overigens gaat ook ‘Zeist’ verhuizen. Deze afdeling voor complexe zaken verhuist binnen afzienbare tijd naar de Atoomweg in Utrecht, nabij Utrecht-Terwijde.

Bron. banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

EU scherpt antiwitwaswetgeving verder aan

Rabobank start op 1 september met nieuwe organisatiestructuur CDD

Solliciteren

Aanmelden

Voor Rabobank start op 1 september met nieuwe organisatiestructuur CDD

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter