FBD actueel

Starters stellen afspraak met hypotheekadviseur uit

Ruim driekwart van de starters denkt over voldoende eigen vermogen te beschikken om een woning te kunnen kopen. Desondanks is zo’n 40% van deze groep nog niet bij een hypotheekadviseur langs geweest voor persoonlijk financieel advies.

Dat blijkt uit de Startersquiz van Nationale-Nederlanden, die door ruim 1.000 starters is ingevuld. De quiz bestond uit tien stellingen waarmee de kennis en voorbereiding van starters op de woningmarkt getoetst wordt. Uit de test komt onder andere naar voren dat 39% van de respondenten onvoldoende zicht heeft op de persoonlijke mogelijkheden.  4% van deze groep is zelfs helemaal niet bewust van de voor- en nadelen van een eigen huis.

Sitske Mauritsz, directeur Hypotheken en Consumptief Krediet van Nationale-Nederlanden, ziet dit jaar een toenemende interesse van starters op de woningmarkt. “Dat komt met name omdat kopers tot 35 jaar sinds januari geen overdrachtsbelasting meer hoeven te betalen. Toch is het belangrijk om je goed te laten adviseren over je financiële mogelijkheden als je voor de eerste keer een huis wil kopen.”

Toeslaan wanneer een kans zich voordoet

Ondanks het feit dat driekwart van de starters beschikt over eigen spaargeld, hebben vier op de tien starters vooralsnog geen afspraak gemaakt bij een adviseur. Volgens Mauritsz heeft een deel van deze groep ervoor gekozen om hun koopplannen tijdelijk in de koelkast te zetten, vanwege de krapte op de woningmarkt en de stijgende huizenprijzen. “Begrijpelijk, maar het is belangrijk om goed te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Maak die afspraak met een adviseur, zodat je gelijk kunt toeslaan als de kans zich voordoet.”

Bron: banken.nl

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

Starters stellen afspraak met hypotheekadviseur uit

Solliciteren

Aanmelden

Voor Starters stellen afspraak met hypotheekadviseur uit

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter