FBD actueel

Twentse nuchterheid

Vanaf 1 oktober vorig jaar werkt Wim Kamphuis via FBD bij Omega Thermo Products als CFO / controller / financieel manager / boekhouder. Financieel eindverantwoordelijk maar ook de handjes laten wapperen. In een productiebedrijf als Omega is het gewoon doen en leveren.

Omega produceert en verhandelt warmtewisselaars zoals tanks en koelers. Daarvoor gebruiken zij pillow plates, dat zijn lasergelaste rvs platen die in verschillende lengtes, breedtes, diktes en laspatronen worden gelast voor toepassingen in diverse machines voor verschillende branches, wereldwijd. Alles om koude en warmte op verschillende niveaus te kunnen leveren. Zoals bijvoorbeeld in de foodindustrie en chemische industrie. Het bedrijf heeft 2 fabrieken in Enschede en soortgelijke bedrijven in India en USA.

Nuchter

Vanaf de eerste dag haalt Wim veel energie en plezier uit z’n werk. “Er is geen week, geen dag hetzelfde. Een bedrijf met een ziel, we maken maatwerk in rvs warmtewisselaars, zijn internationaal actief, er is veel te verbeteren en vooral een hele prettige omgeving om een bijdrage aan te leveren. Daarnaast ben ik ook voor de familie/eigenaren actief en hebben we een ambitieus MT met vakbekwame collega’s die elkaar helpen de doelstellingen te verwezenlijken. Het mooie is ook dat we in het coronatijdperk gewoon, met aanpassing van regels uiteraard, hebben kunnen doorwerken. Daar word ik heel blij van. Twentse nuchterheid”.

Financieel Professional

In eerste instantie is Wim verantwoordelijk voor de financiële huishouding van de groep. In verband met langdurige afwezigheid wegens ziekte van zijn voorganger werd van hem verwacht de financiële inzichten te stabiliseren, zodat het management weet hoe de vork in de steel zit. Eigenlijk vertaalt zich dat naar iedereen in het bedrijf, weten wie, wat en hoe er moet worden verbeterd of alert op moet zijn. Dat is en blijft de basis. Omdat in deze rol alle gegevens samenkomen, ontstaan er ook aandachtspunten over systemen, processen, mensen en organisatie van waaruit verbeteringen worden geïnitieerd. Vervolgens dat inzicht omzetten in korte termijn en iets langere termijn ontwikkelingen, zodat iedereen in het bedrijf hetzelfde doel nastreeft en er ook naar handelt. Het is dus hands-on handelen en strategisch handelen in één. Daarbij leer ik nog elke dag. We doen het samen. Het moge duidelijk zijn dat ook covid-19 weer een extra dimensie toevoegt aan dat palet.

FBD

“De FBD-bijeenkomsten zijn altijd van waarde en hier kun je met vakgenoten lekker bijpraten. Met Maarten bel ik zo nu en dan over de ontwikkelingen, zodat we weten wat er speelt en elkaar ook blijven ondersteunen”.

Wil jij net zoals Wim elke dag met plezier werken aan je eigen ontwikkeling bij FBD? Wil jij net zoals Wim bij een MKB-er werken met ambitie? Meer weten over deze functie? Klik hier voor meer informatie of neem gerust contact op met Michel Strikker via 06-51340478.

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Twentse nuchterheid

Solliciteren

Aanmelden

Voor Twentse nuchterheid

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter