FBD actueel

Waarom detachering dé uitkomst is voor financieel professionals

Met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is er veel veranderd voor de uitzendbranche. Uitzenden is als gevolg van deze wetwijziging veel minder aantrekkelijk geworden voor het bedrijfsleven. Voor de detacheerders zijn de gevolgen vooralsnog beperkt: een extra reden voor financials om een dienstverband bij een detacheerder serieus te overwegen. Maar welke voordelen detachering nog meer biedt? We zetten de voornaamste plussen voor je op een rij.

We spraken een paar maanden geleden nog met Maikel Pals, directeur van Brunel én voorzitter van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). Hij omschreef de voordelen rondom detachering doeltreffend in één zin: “We leveren flexibiliteit, maar zijn geen flex-werkgevers”. Wat dit concreet inhoudt voor financials die denken aan detachering? We zetten het bondig in vier punten voor je uiteen.

Een kijkje in de keuken

Detachering staat inderdaad voor flexibiliteit, zowel voor zij die worden gedetacheerd als voor de partijen die een detacheerder inschakelen. Of het nu gaat om jarenlange opdrachten, of over werkzaamheden die van veel kortere duur zijn: je krijgt als financial de kans om bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen en een beeld te vormen van wat je écht leuk en interessant vindt.

Acceptabele flexibiliteit

Of je al jaren binnen de financiële sector werkzaam bent, of als young financial net de arbeidsmarkt betreedt: detachering voorkomt dat je een keuze maakt waar je – min of meer – aan vastzit. Hoewel je natuurlijk ook flexibel kúnt zijn wanneer je bij een financiële instelling in loondienst gaat werken, komt dit vaak toch minder overtuigend over. Een CV met veel kortdurende dienstverbanden en diverse carrièreswitches komt uiteindelijk niet erg betrouwbaar over. Van een gedetacheerde verwácht men dat er zich koerswijzigingen voordoen.

Zekerheid

Als uitzendkracht heb je het niet eenvoudig. Heb je een uitzendcontract, dan kun je de ene week zomaar veertig uur werken, maar de week erop nog niet eens de helft. Met de bijhorende financiële consequenties van dien. Ben je gedetacheerd, dan kan het zo zijn dat er bij tijd en wijle minder werk voor je is, maar daar merk je financieel in ieder geval niets van. Ben je gedetacheerd, dan ben je in dienst van het detacheringsbureau, dat je diensten uitleent aan (financiële) instellingen die daar behoefte aan hebben. Is er even geen werk? Dan heb je in ieder geval de zekerheid van een gedegen inkomen. En de detacheerder zal er alles aan doen om je zo snel mogelijk op een passende plek aan een geschikte opdracht te laten beginnen.

Investering

Detacheerders investeren echt in hun werknemers. Niet alleen op het gebied van een geschikte functie bij een passende organisatie, maar ook wat betreft benodigde opleidingen om het aanwezige potentieel nóg beter tot zijn recht te laten komen. Detacheerders beschikken over arbeidsmarktdeskundigen die niet alleen weten waar welke posities momenteel vacant zijn, maar die dit ook nog eens matchen met de vaardigheden en wensen van de gedetacheerde financials. Mocht daar een aanvullende opleiding bij nodig zijn, dan stelt de detacheerder dit ook beschikbaar. Zo beschikken wij over een eigen FBD Academie, waarbinnen we samenwerken met allerlei aanbieders. Van mastertrajecten van TSM Business School tot ontwikkelprogramma’s via Grow Talent.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens rond in onze FBD Academie, zie welke vacatures we beschikbaar hebben en neem contact met ons op!

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Waarom detachering dé uitkomst is voor financieel professionals

Solliciteren

Aanmelden

Voor Waarom detachering dé uitkomst is voor financieel professionals

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter