FBD actueel

Waarom een interim-professional zo veel meer is dan een professional

De interim-professional van FBD brengt een open mind, de benodigde kennis, intrinsieke motivatie en een schat aan ervaring met zich mee. En dát is hun meerwaarde ten opzichte van ‘gewone’ professionals.

FBD detacheert alleen financiële interim-professionals van een hoog niveau. Onze ruim 100 interim-professionals worden voor projectmatige en tijdelijke vraagstukken ingezet. Daar waar veranderingen plaatsvinden, kan bij uitstek een interim-professional worden ingeschakeld. Onze klanten zijn voornamelijk banken, verzekeringsmaatschappijen, maar ook onder meer het mkb! Waarom zou een bank of midden- en kleinbedrijf een interim-professional inschakelen voor zijn financiële vraagstukken, in plaats van een werknemer (direct) in loondienst nemen? Volgens Leontien Koebrugge, commercieel manager voor zakelijke bankiers binnen FBD, zijn hier meerdere redenen voor te benoemen.

3D-ontwikkeltraject

“Bij ons worden alle interim-professionals door middel van een resultaatgericht 3D-ontwikkeltraject klaargestoomd voor een volgende opdracht. Iedere kandidaat krijgt een coach waarmee hij of zij kijkt naar de opdracht die hem of haar aanspreekt, al naargelang de aanwezige motivatie, opleiding, kennis en kunde. We stellen onze kandidaten vragen als ‘wat is je doel’ en ‘wat denk je daarvoor nodig te hebben? Daar gaan we dan mee aan de slag”, aldus Leontien.

De regie ligt volledig bij de professional zelf. Leontien: “Mocht een kandidaat voor de opdracht een benodigde competentie nog niet ontwikkeld hebben of mocht bepaalde kennis nog ontbreken, dan kijkt hij of zij samen met het team van FBD, welke mogelijkheden er zijn binnen de FBD Academie of extern om die vaardigheden wél te gaan beheersen of de gevraagde kennis te vergaren.” De FBD Academie biedt een ruime keuze aan modules en programma’s, maar ook bijvoorbeeld extra coaching of hulp bij bewustwording van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Duurzame relaties

FBD gaat op die manier een duurzame relatie met de professionals aan. “De persoon staat bij ons centraal. Er wordt eerst naar de kandidaat gekeken en daarna wordt er een passende opdracht bij deze kandidaat gezocht. We zorgen samen met hen ervoor dat ze zich continue kunnen blijven ontwikkelen en de juiste opleiding krijgen om ook daadwerkelijk op de plek te komen die het beste bij hen past, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak”, legt Leontien uit. De kandidaat moet zich namelijk ook thuis voelen bij de cultuur van een bedrijf. “Ze worden onderdeel van een hecht netwerk waardoor ze zich zowel bij de opdrachtgever als bij FBD goed voelen.”

De voordelen voor de interim-professionals zelf, zijn indirect ook de voordelen voor de opdrachtgevers, benadrukt Leontien: “Door de duurzame relaties met onze kandidaten, weten wij precies wat ze goed kunnen én wat niet. Daar zijn we ook eerlijk in richting opdrachtgevers. Dat gebruiken wij weer bij de selectie van de meest geschikte kandidaat voor een bepaalde opdracht.” Opdrachtgevers krijgen dus aan de hand van het 3D-ontwikkeltraject de best passende kandidaat voor hun specifieke opdracht.

Net een beetje meer

Door het uitgebreide 3D-ontwikkeltraject zijn de interim-professionals van FBD ook gegarandeerd intrinsiek gemotiveerd, volledig gefocust op de opdracht én open-minded. Van onze de kandidaten wordt, terecht, verwacht dat ze net dat stukje meer geven ten opzichte van mensen die daar al jaren werkzaam zijn. Leontien licht dit toe aan de hand van een voorbeeld.

“In veel bedrijven denken werknemers na een tijdje in vaste stramienen. Een extern persoon, zoals een interim-professional, kijkt naar zaken met een frisse blik en is onafhankelijk in zijn doen en laten.  Hierdoor zijn ze meer open-minded, wat weer leidt tot positieve veranderingen en nieuwe ideeën,” legt Leontien uit. “Wat we vaker hebben gezien, is dat onze interim-professionals ook andere werknemers kunnen aansporen om anders te denken, waardoor ze die bestaande structuren kunnen doorbreken. Dat stapje extra kan soms net datgene zijn dat nodig is om veranderingen tot stand te brengen, bijvoorbeeld tijdens een herstructurering.”

Kostenbesparend en risicoloos

Naast de meest geschikte kandidaat met intrinsieke motivatie is het inzetten van een interim-professional van FBD voor veel opdrachtgevers ook nog eens kostenbesparend en vrijwel risicoloos. Leontien: “Kostenbesparend doordat interim-professionals gedetacheerd worden door ons. Wij betalen de opleidingen en andere werkgeverslasten, wat onze opdrachtgevers weer kosten bespaard bij het inzetten van een van onze interim-professionals. Ook zijn er vrijwel geen risico’s voor onze opdrachtgevers, wat betreft bijvoorbeeld ziekte en arbeidsongevallen. Ook deze kosten nemen wij op ons.”

De meerwaarde

Het begint al bij de bron van het detacheren. De professional staat centraal en van daaruit wordt de kandidaat bij een passende opdracht geplaatst. Met de regie in eigen handen, zorgen de interim-professionals van FBD zelf voor de juiste opleiding, ervaring en motivatie om iedere opdracht te laten slagen. Talloze succesvolle plaatsingen bewijzen dat het centraal inzetten van onze professionals tegelijk dé meerwaarde vormt voor onze opdrachtgevers.

Waarmee kunnen we u verder helpen?

Neem gerust contact op met Leontien Koebrugge via 06-11004599.

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Waarom een interim-professional zo veel meer is dan een professional

Solliciteren

Aanmelden

Voor Waarom een interim-professional zo veel meer is dan een professional

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter