FBD actueel

We willen onze mensen en opdrachtgevers echt leren kennen

Als detacheerder ben je niet alleen op zoek naar nieuwe opdrachten en kandidaten: een stuk relatieonderhoud is eveneens essentieel. “We willen echt op de hoogte zijn van wat er speelt.” Erik Veurink, Manager Commercieel Team bij FBD, gaat in op de factor waarmee de Almelose financieel detacheerder zich onderscheidt en welke kant de bankensector zich op beweegt.

Bij een gigantische behoefte aan goede mensen, zou je als detacheerder lekker in je handen kunnen wrijven en rücksichtslos mensen overal maar gaan plaatsen. Maar dat is niet hoe FBD en Erik Veurink in de wedstrijd zitten. “Wanneer een bank aangeeft dat ze op zoek zijn naar bijvoorbeeld een financieringsspecialist, gaan we de échte behoefte bij hen peilen. Waar lopen jullie tegenaan en wie past er het beste bij die uitdaging?” Zoals ook niet alle professionals bij de opdracht passen. “Iemand heeft specifieke ambities en wil zich op bepaalde vlakken ontwikkelen, daar proberen wij de juiste klussen bij te vinden”, legt de commercieel manager van FBD uit.

Veurink weet wat het is om ergens eerst tijdelijk aan de slag te gaan. “Na mijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente kwam ik voor een traineeship bij de Rabobank in Zwolle terecht.” Gedurende verschillende managementfuncties bij dezelfde Nederlandse grootbank kwam Veurink al met FBD in aanraking, om er uiteindelijk in 2015 als commercieel manager aan de slag te gaan en “vraag en aanbod samen te brengen”, zoals hij zelf zijn takenpakket globaal omschrijft.

Schuren

FBD is selectief als het gaat om financieel professionals en opdrachten en dat schuurt weleens wanneer de vraag vanuit de markt heel groot is. “Je ziet dat nu bijvoorbeeld bij de vraag naar compliance-professionals. Wij willen geen professionals waar we zelf over twijfelen, ook al kunnen we ze snel en makkelijk plaatsen. Soms moeten we dan een ‘nee’ verkopen, maar dat nog liever dan iemand ergens plaatsen waarvan we ons afvragen of dat wel de juiste match is.” Het levert FBD in ieder geval een uitstekend imago op, zo vond Veurink ook al uit toen hij nog bij Rabobank actief was. “We staan er goed op bij de opdrachtgevers, die weten dat we passende financieel professionals leveren en dus voor kwaliteit staan. Maar ook bij onze mensen die ons kennen en weten waar FBD voor staat.”

Hele keten

Lokale bankkantoren sluiten en maken plaats voor meer gecentraliseerde units van specialisten. In dit veranderende landschap moet je als detacheerder je toegevoegde waarde zien te leveren. “Vroeger hadden we altijd direct contact met diegene die een kandidaat zocht, maar dat is nu wel anders. Je moet nu de hele keten kennen binnen de bank, om te weten wat er speelt en waar ze behoefte aan hebben.” Ook de kandidaten moeten hierin mee kunnen bewegen. “De ene week zit je misschien in Groningen, de andere keer misschien wel in Nijmegen. Je moet niet het type zijn dat het liefste iedere dag met de broodtrommel achterop de fiets richting steeds dezelfde werkplek gaat.”

Als werknemer moet je je ook echt wíllen ontwikkelen. “Jaren geleden moest je tijdens een reorganisatie maar onder het bureau gaan zitten, de storm over laten waaien en vervolgens weer doorgaan met wat je altijd al deed. Nu is dat niet meer zo en moet je echt meebewegen, om ervoor te zorgen dat je niet overbodig wordt.” Kennis is hierbij meer een hygiënefactor, aldus Veurink. “Ik zeg altijd: ‘het gaat veel meer om de ‘kop’ die erop zit’. Het gaat erom of je eager genoeg bent, dat je de stappen wilt zetten die nodig zijn om vooruit te kunnen.” En aan FBD om in te spelen op de behoeften die spelen bij de opdrachtgevers, nog voordat de vraag daadwerkelijk wordt gesteld. “Daarom moet je je echt verbinden met je opdrachtgevers, naast dat je zelf de trends en ontwikkelingen goed in de gaten houdt. Zoals nu compliance echt een ‘ding’ is, was dat recent ook met bijvoorbeeld treasury: op het moment dat financiële instellingen bij je aan komen kloppen, moet je al geschikte kandidaten klaar hebben staan.”

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

Nederlandse economie nog altijd oververhit, recessie blijft uit

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

ING en Rabobank behoren tot meest waardevolle merken wereldwijd

We willen onze mensen en opdrachtgevers echt leren kennen

Solliciteren

Aanmelden

Voor We willen onze mensen en opdrachtgevers echt leren kennen

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter