FBD actueel

Wij zetten de professional centraal en daar profiteren álle partijen van

Sla een krant open of klik een actualiteitenrubriek aan, en het nieuws over de krappe arbeidsmarkt vliegt je om de oren. Op de kandidatenmarkt die het vandaag de dag is, geldt het FBD-adagium ‘de professional centraal’ als hét summum om financieel talent aan te trekken, ziet ook Commercieel directeur Brigitte Pouwels. “Onze professionals zijn voor ons het allerbelangrijkste. Zijn zij blij, dan zijn onze opdrachtgevers dat óók.”

Kennis van detachering én finance

De expertise van FBD op het snijvlak van finance en detachering biedt in zeker twee richtingen comfort, ziet Brigitte dagelijks in de praktijk. “Allereerst voor onze opdrachtgevers. We kunnen ook echt inhoudelijk met hen in gesprek. Over wat er speelt binnen hun branche en welk talent daarbinnen het beste past.”

Zelf werkte Brigitte óók jarenlang in de arbeidsbemiddeling. “Vanaf 2007 heeft ze dit niet meer losgelaten. Ik denk dat we als team, dat grotendeels bestaat uit mensen die komen uit de bancaire en verzekeringswereld, goed kunnen inschatten waar een specifieke rol om vraagt. We kunnen dus ook goed levellen met onze opdrachtgevers. ‘Verstrekken jullie ook financieringen voor buy-to-let, of alleen voor eigen gebruik?’ ‘Financieren jullie ook op een LTV hoger dan tachtig procent?’ Als een opdrachtgever met ons in gesprek gaat, weten we dus heel goed waar we het over hebben.”

Maar ook voor FBD zelf voelt het fijn om te weten waar je het als leverancier precies over hebt. “Natuurlijk, een goede verkoper kan zelfs een ijsbeer een koelkast verkopen. Maar wat héb je daar aan, als koper en als verkoper? Veel liever kennen we onze professionals persoonlijk goed en weten we wat er bij onze klanten speelt. Alleen zo kunnen we een kwalitatief goede match tot stand brengen.”

Gelijkgestemde uitdaging: het bereiken en binden van talent

Niet alleen op het vlak van kennis van de financiële sector kunnen FBD en opdrachtgevers elkaar de hand schudden. Ook de personeels-uitdaging waar financiële instellingen mee worstelen, is iets waar FBD over mee kan praten. “Kort door de bocht: de kandidaten hebben vaak meerdere ijzers in het vuur”, vat Brigitte de huidige situatie op de arbeidsmarkt bondig samen.

De cijfers staven dit. In november maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat het grootste aantal vacatures ooit werd gemeten. Voor elke 100 werkzoekenden stonden 126 vacatures open. Inmiddels stagneert de groei in het aantal vacatures, maar de spanning op de arbeidsmarkt blijft ongekend hoog. Met de zakelijke dienstverlening op een tweede plek, wanneer het op het aantal vacante posities aankomt.

Daarom is het niet alleen belangrijk om nieuwe professionals te vinden, maar ook om zij die al voor FBD werken binnenboord te houden. “Aan de voordeur blijven we selectief want wij gaan voor kwaliteit. De achterdeur proberen we echter zoveel mogelijk dicht willen houden”, erkent de commercieel directeur van FBD.

Professional centraal zetten cruciaal binnen war on talent

Hoe FBD binnen deze krappe arbeidsmarkt de financial van vandaag weet te strikken én voor de toekomst weet te behouden? “Bij ons geldt: de professional staat centraal. Daar profiteren alle partijen van en daar staan we ook écht voor. We geloven daarbinnen niet in een vast pallet aan trainingen. We gaan juist voor maatwerk binnen de ontwikkeling van onze financials. In de breedste zin van het woord. Op het gebied van kennis en op persoonlijk vlak. Of we het nu hebben over opleidingen, cursussen, workshops of trainingen. Puntje bij paaltje zijn onze professionals voor ons het allerbelangrijkste. Zijn zij blij, dan zijn onze opdrachtgevers dat óók.”

Het centraal stellen van de professional en denken in dienst van hun persoonlijke groei gaat ver, illustreert Brigitte. “Als we iemand op basis van detachering ergens kunnen plaatsen, maar diegene ziet bij nader inzien een klus op deta-vast-basis, waarbij je na een korte detacheringsperiode in vaste dienst gaat bij de opdrachtgever, meer zitten, dan denken we daar zonder enige twijfel in mee. Waarom? Dát is nou denken in het belang van onze professionals. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat hun werkgeluk ook afstraalt op de opdrachtgever én op onze eigen organisatie.”

Menselijke maat binnen finance blijvend

Zoals Brigitte er ook van overtuigd is dat de menselijke maat binnen finance niet gaat verdwijnen. Ook niet nu meer en meer processen steeds verder gedigitaliseerd raken. “Dat zien we ook binnen onder meer de CDD- en KYC-vraagstukken. Een computer kan wel goed data analyseren, maar niet interpreteren wat de analyses nou precies zeggen. En achterhalen wat het verhaal áchter de cijfers is.”

Financieel professionals blijven dus een cruciale rol spelen binnen dergelijke processen, zo ziet ook directeur Henk Kelder. Niet alleen op het vlak van compliance, maar ook in de meer commerciële rollen, vertelt Henk in dit stuk.

Bij ons staat de professional dus centraal! Nieuwsgierig geworden?

Misschien is detachering wel iets voor jou! Waar twijfel je nog over? Het type klussen? Kijk dan eens hier rond! De reistijd? Niet nodig, steeds meer financiële instellingen werken tegenwoordig grotendeels vanuit huis!

Wij stellen jouw ontwikkeling centraal en gaan dolgraag samen met jou aan de slag. We horen graag van je. Of je nou concreet een leuke klus ziet of liever even wilt sparren. Laat je gegevens hier achter, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Collega
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Wij zetten de professional centraal en daar profiteren álle partijen van

Solliciteren

Aanmelden

Voor Wij zetten de professional centraal en daar profiteren álle partijen van

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter