FBD actueel

Versneld leren bij FBD

In 2018 haalde Jorn van Zwambagt zijn diploma Commerciële Economie bij de Hogeschool Utrecht. Nog geen drie jaar later maakt hij grote stappen als zakelijk accountmanager bij Rabobank. Leergierig, ondernemersbewust en skills in professional banking. Jorn leert versneld bij FBD.

‘Op school moesten we voor een bedrijf wel eens een financieringsvoorstel maken. Nu pas zie ik hoeveel waarde die opdrachten hadden. Bij Commerciële Economie waren ze nog wel snel een keer tevreden, maar de lat ligt in bankenland toch wat hoger. Het is geweldig om op deze manier zo snel ingevoerd te raken in financiële processen en financieringen. Zowel Rabobank als FBD ondersteunen me in het traject om me te ontwikkelen als accountmanager bij Rabobank.

STM-Scan

Sinds begin 2021 werk ik bij FBD. Daarvoor had ik wel enige ervaring opgedaan via andere detacheerders bij ABN AMRO en Rabobank. Via FBD kon ik begin dit jaar als accountmanager aan de slag. Ik had ze een berichtje gestuurd omdat ik zag dat ze vacatures hadden. Vervolgens had ik met verschillende mensen contact en ging ik door een heel professioneel voortraject. Onderdeel was het maken van een Systeemgericht Talent Management (STM) Scan. De scan koppelt talenten aan de bancaire omgeving. Heel fijn was ook dat ik met coach Hans Stomphorst een uitgebreide terugkoppeling en reflectie kreeg op de resultaten van de scan. Het helpt om naar jezelf te kijken en je te ontwikkelen.

Accountmanager

In het halve jaar dat ik nu als accountmanager aan de slag ben, voel ik me thuis in de rol van sparringpartner voor ondernemers. Ik help graag ondernemers een volgende stap te maken. Ik ben een soort procesregisseur bij de financieringsaanvragen. Zo bereid ik de financiering voor en heb gesprekken met klanten om financieringsvraagstukken goed te kunnen behandelen. Het is een super goede leerschool om snel te kunnen groeien. Via FBD heb ik een buddy, waarmee ik veel spreek over financieringscasussen om ervan te leren. Dennis Borst is financieringsspecialist Grootzakelijk en in een coachende rol leert hij mij snel meer diepgang in financieringsvraagstukken te doorgronden. Hierdoor leer ik sneller in de praktijk en krijg meer financieel inzicht.

Contact met ondernemers

Een halfjaar accountmanager zijn heeft me al veel gebracht. Ik ontdekte hoe leuk het is om contact te hebben met ondernemers en adviseurs te ondersteunen. Zo ontdekte ik hoe een adviserende rol wel bij mij past. Daar word ik enthousiast van. Daarom probeer ik mij daarin te ontwikkelen via cursussen en trainingen. FBD ondersteunt mij daarin, waarbij ik vooral de kracht van het buddysysteem ervaar. Zo bereid ik mij voor op de volgende stap in mijn carrière, misschien wel binnen de accountancy.’

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Versneld leren bij FBD

Solliciteren

Aanmelden

Voor Versneld leren bij FBD

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter